Головна Культура 202 річниця з дня його народження Тараса Шевченка

202 річниця з дня його народження Тараса Шевченка

396
0

202 річниця з дня його народження Тараса Шевченка

 «Хоч тебе нема, Тарасе, давно поміж нами, Твоя душа живе вічно, квітне над лугами» (З народної пісні).

12-13 березня у с. Хитрейках відбулись заходи щодо вшанування великого генія світової слави Т. Г. Шевченка. В цьому році виповнюється 202 річниця з дня його народження.

Приємним моментом є те, що до свята понад місяць готувались як діти, так і дорослі, проводячи довгі вечірні репетиції. Свято проходило в два етапи: на шкільному та сільському рівнях.

Учні старших класів під керівництвом Богдана Думащина, вчителя української мови та літератури, підготували чудовий захід, на якому читали вірші, співали пісні та інсценізували поему «Катерина» та драматичний твір «Наймичка».

Другий етап, більш масштабний, в недільну обідню пору відбувся у Народному домі. Велика кількість людей, що заповнювала зал, на одному диханні насолоджувалась переглядом вистави «Назар Стодоля». Організувала таке чудове свято бібліотекар села Ірина Чапляк. У виставі взяло участь 9 учасників, які професійно зіграли свої ролі. На святі були присутні також гості: методист народного дому м. Жовкви Наталя Парамонова, директор Народного дому с. Кунина Володимир Шестак та секретар сільської ради Марія Плюта.

Завершилось свято виконанням «Заповіту» та гучними оплесками.

о. Роман Малькевич, адміністратор парафії с. Хитрейок.