Головна Культура Добро починається з тебе

Добро починається з тебе

426
0

Останнім часом серйозну стурбованість серед суспільства викликає байдужість, черствість людей та підростаючого покоління до проблем знедолених людей, людей похилого віку, до біди, яка сталась поруч. Чуйність, доброчинність, благодійність, великодушність, співпереживання, доброта, чесність, тактовність, милосердя — це ті важливі якості, на яких тримається людство.

Саме аби сформувати в учнів моральні чесноти, шляхетність, почуття доброти, милосердя до ближнього, у кінотеатрі імені Т. Г. Шевченка у Жовкві для школярів 5-6 класів Жовківщини відбувся відеолекторій на тему «Людина починається з добра». Таку акцію для дітей організувало керівництво кінотеатру спільно зі Жовківським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Охочих відвідати такий захід було більш, ніж достатньо, тому впродовж дня відбулося кілька сеансів.

Дітвора мала можливість переглянути короткометражні фільми, зокрема «Доторкнись та побач» львівського режисера Т. Дроня, який є доказом того, що гарні та добрі люди є, і вони готові прийти на допомогу.

Вселяти надію в серця людей, творити добро — основна думка ще однієї короткометражки. Це фільм «Старий і мімози» Андрія Мриги, який учні, затамувавши подих, чуттєво дивилися.

Метою такої акції було прищепити дітям людські цінності, сформувати милосердне ставлення до людей, що потребують допомоги й не тільки, виховувати морально-етичні норми життя.

До речі, такі виховні заходи відбуваються у жовківському кінотеатрі щонайменше двічі на місяць. Незабаром, як розповів нам Юрій Жезло, керівник Жовківського кінотеатру імені Т. Г. Шевченка, до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій три дні транслюватимуть канадський фільм «Гіркі жнива» про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932-1933 рр.

Яніна ТАРАСІВ.