Головна Культура Душевну пісню дарували слухачам на концерті в Деревні на Жовківщині

Душевну пісню дарували слухачам на концерті в Деревні на Жовківщині

370
0

Не хлібом єдиним живе людина. Вона цікавиться життям інших, учиться, пізнає світ, розвиває-ться, дбає про красу і добробут своєї країни. А ще творить та захоплюється таким поширеним у нас, на Галичині пісенним мистецтвом…

У Народному домі с. Деревні — повний зал. Глядач в очікуванні концерту. Він розпочався вчасно, о 16.30 год. 24 липня. На свято запрошені колективи з НД с. Куляви, с. Лаврикова, с. Туринки, с. Сопошина, м. Жовкви.

Пісня — це розмова з власним серцем. Пісня — птиця, яка не знає кордонів. Вона — ковток свіжого повітря, який пробуджує душу.

Піснею розпочав свято дівочий ансамбль «Джерело» НД с. Куляви. Дівчата мелодійними творами в гарних сучасних костюмах зачарували глядача. Сестри Наталія та Іванна Полоцькі, дует НД с. Туринка Богданна Гута та Ірина Семкович не залишили байдужими жодного глядача, безперечно, дуже сподобалися юнакам.

На сцені — гості зі с. Сопошина, сімейне тріо у складі сестер Оксани Клепач і Лілії Чубай та донечки Вікторії Чубай. У їх виконанні звучали пісні про маму.  З трепетом прислухалося до пісень поважне жіноцтво.

Продовжили концерт господарі свята — фольклорний колектив «Берегиня» НД с. Деревні (на світлині). Земляки зустріли колектив оплесками. Потішили  присутніх  веселими  народними піснями учас-ники фольклорного  колективу «Вишиванка» з с. Лаврикова.

Вистава-мініатюра «Сімейні похорони» драматичного колективу РНД м. Жовкви, де головні ролі зіграли Тарас Мудрий і Наталія Парамонова (на світлині), неабияк розсмішила залу.

Цікавий, душевний концерт завершився словами ведучих Мирослави Мандрик та Марії Практики: «Українська пісня мандрувала чумацькими шляхами з кобзарями, вела у бій, линула у полі спекотного дня і тихого вечора. У ній, як в українській вишиванці, переплітаються смуток і радість, зустрічі й розлуки, історія і мрії нашого народу».

Наталія ПАРАМОНОВА,

методист Жовківського РНД.