Головна Культура Форум лідерів учнівського самоврядування

Форум лідерів учнівського самоврядування

450
0

Можна бути активним творцем свого життя, а можна пливти за течією чужих планів і дій. Кожний має право робити власний вибір. Та варто спробувати переконатися у власних можливостях, спроможності організувати власне дозвілля, показати громадськості, якою є молодь району.

Із метою подальшого розвитку самоврядування на базі Жовківської ЗОШ № 3 І-ІІІ ступенів проведено форум лідерів учнівського самоврядування Жовківщини.
Метою заходу було якомога більше залучити дітей та молоді до реалізації соціально-значущих програм та проектів, з формувати у школярів почуття особистої відповідальності за майбутнє держави та Розточанського краю. Голови шкільних рад прибули заздалегідь, щоб поспілкуватися, поділитися останніми цікавими подіями з їхнього життя, обмінятися досвідом. Складалося враження, що районна рада старшокласників – це велика, дружня сім’я, яку об’єднує не вік учасників, не їхні обов’язки, а їхні прагнення працювати в команді однодумців і бачити результати цієї праці. У заході взяли участь заступник голови Жовківської райдержадміністрації Юрій Дубневич, заступник голови Жовківської районної ради Алла Жук, завідувач сектору молоді і спорту Ольга Калиновська, голова комісії з питань освіти і науки Марія Деревінська, та спеціальний гість — журналіст, письменник, ведучий авторської програми «Прямим текстом» Остап Дроздов.

Форум складався з декількох частин: теоретичної та практичної. Спочатку студентський мер м. Львова Олена Голіян провела для учасників форуму тренінг на тему «Покроковий шлях від учня до місцевого управлінця», під час якого кожна дитина мала можливість оцінити свої лідерські якості, а згодом колективно скласти модель місцевого управлінця. Екс-директор із маркетингу автоцентру Hyundai, кандидат економічних наук Олеся Том’юк провела тренінг на тему «Невдач не існує, просто шлях не той»; координатор програми стажування ЛМР «Перший кар’єрний крок» Юрій Звір провів тренінг на тему «Вибір професії …як не помилитися?»; заступник начальника СуСД ЖРДА Наталія Тимощук провела тренінг на тему «Законодавство шодо праці неповнолітніх».

Хочеться вірити, що насичений подіями день форуму надихне лідерів, які впливатимуть на учнівське самоврядування району впродовж наступного року, на активні дії, реалізацію важливих акцій та проектів всеукраїнського та міжнародного рівня.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.