Головна Культура Готуємось до Європейського тижня велосипедного туризму у Жовкві

Готуємось до Європейського тижня велосипедного туризму у Жовкві

296
0

В рамкам проведення тижня євровелотуризму у м. Жовкві, який проходитиме у період 12-19 липня,  відбулось чергове засідання вповноваженої  комісії. Під керівництвом першого заступника голови РДА Н. С. Щур та за участі міського голови П. Вихопня, спільно з працівниками відділів культури, освіти та туризму району, було погоджено основні положення проведення міжнародного заходу.

Учасники комісії обговорили базові етапи проведення цієї туристично-спортивної кампанії та погодили основні організаційні моменти відповідно до створеної програми тижня євровелотуризму у місті Жовкві. Зокрема узгодили деякі нюанси таборування учасників та облаштування для них наметового містечка. Було погоджено варіанти велосипедних мандрівок та планові маршрути із залученням органів місцевого самоврядування, на території яких вони пролягатимуть.

Важливим моментом обговорення стали культурно-розважальні заходи, зокрема вечірні культурно-розважальні програми на центральній площі Жовкви, виступи фольклорних колективів тощо. Також затверджено основні пункти збору та відпочинку туристів, залучення інфраструктури міста до обслуговування гостей із-за кордону. Обговорено проведення екскурсій для іноземців та розміщення путівників на іноземних мовах.

У підсумку, рішенням комісії погоджено усі важливі постулати та етапи втілення цього міжнародного спортивного дійства у м. Жовкві, адже уся програма та розклад вже розроблені та розміщені на сайті http://ewct2015.org.ua. Там також можна дізнатись про умови проведення тижня євровелотуризму, основні вимоги та порядок реєстрації учасників різних країн. У цілому можна стверджувати, що Жовква готова до проведення 11-го Європейського тижня велосипедного туризму та до реалізації цього важливого культурного проекту в життя. І це радує, бо це вагома подія не тільки для району, а й для країни загалом.

Віталій СЛУКА.