Головна Культура Із колядою — знову на Схід!

Із колядою — знову на Схід!

354
0

У День Собору Пресвятої Богородиці на площі Вічевій у Жовкві радісно колядували учасники фольклорного колективу “Джерела Розточчя” (кер. Галина Фесюк). Своєю колядою й гарними віншуваннями колядники Юлія Капітан, Тарас Мудрий, Мирослава Мандрик, Богдан Брунець, Марія Сагала, Богдан Бовшик, Анісія Лагоцька та Галина Фесюк вітали жовківчан та гостей міста і водночас прощалися та просили благословення у духовних наставників, бо від’їжджали на Схід.

Вже тричі цей колектив заносив радісну звістку про народження Божого Дитяти нашим мужнім захисникам східних рубежів, пораненим бійцям у госпіталях та цивільному населенню, що з нетерпінням чекає звільнення України від загарбника.

Поблагословив колектив у далеку дорогу владика Михаїл Колтун — військовий капелан, голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та священики української греко-католицької церкви. Теплі словами побажань отримали на дорогу учасники колективу від заступника голови Жовківської РДА Юрія Дубневича.

Разом із “Джерелами Розточчя” колядували й інші колективи, зокрема, вокальний квартет Народного дому с. Купичволі (кер. Ольга Смуляк), фольклорний колектив “Боянчанка” Народного дому с. Боянця (кер. Роман Слука) та вертеп с. Волі Гамулецької.

Усі охочі, що слухали та колядували разом із колективами, захоплювалися майстерним виконанням, щиро дякували та бажали талановитим людям Жовківщини щасливої дороги та повернення додому.

Надія БАЙБУЛА.