Головна Культура Київ аплодує Куликову!

Київ аплодує Куликову!

409
0

Від парафіян Куликова подяка та благословення Євгену Шаху в аудіозаписі виголосив настоятель храму Успення Пр. Богородиці в Куликові о. Володимир Коткевич, а Лариса Хамкіль вручила ювіляру грамоту-подяку та картину із зображенням церкви Успення Пр. Богородиці, в якій охрестили Євгена (роботи художника Ігоря Мохняка).

Завершилося наше вітання Многоліттям (Куликівським та Оксани Білозір) у виконанні квартету у складі: Теодозія Шпика, Володимира Даниляка, Ростислава Даниляка та Богдана Савчука. Співав весь театр. Численні оплески.

Мені здається, що такого красивого та щиросердного вітання з нагоди ювілею артиста на сцені театру давно вже не було. До нас підходили артисти театру – щиро дякували нам «Ви молодці! Які у Вас прекрасні дітки! Дякуємо вам». Глядачі довго ще не розходилися. Емоції переповнювали нас.

Була організована гостина для гостей та цікаві зустрічі.

На ніч ми зупинилися на турбазі «Юний турист», розташованій в живописній історичній місцевості міста Києва – Феофанія. На ранок випав сніг. Необхідно зауважити, що учні – члени танцювального колективу — дуже дисципліновані, слухняні та виховані. Охочі мали ознайомлювальну екскурсію поблизу театру: Хрещатик, Майдан Незалежності, Галерея Небесної Сотні тощо. Продовжили знайомство зі Старовинним Києвом 20 березня: Поштова площа, Церква Св. Миколая, в якій відспівували Т. Шевченка при перевезенні його праху в Канів, Володимирська гірка, пам’ятник Хрестителю України Князю Володимиру, Золотоверхий Михайлівський собор, Андріївський узвіз, Андріївська церква, Софіївська площа, Софіївський собор, Золоті ворота. Екскурсії, проведені Марією Гулаєвич, учителем та професійним екскурсоводом, були цікавими, змістовними та пізнавальними. Їй потрібно віддати належне, вона могла зорганізувати учнів так, що ніхто не загубився, трималися усі разом і були зачаровані розповідями. Дехто з учнів у Києві був вперше, але спогади про цю поїздку залишаться з ними на довгі роки.

Велике спасибі Петру Пешку за допомогу в матеріальному забезпеченні та в харчуванні нашої делегації.

Особливої подяки від організаторів поїздки та від громади Куликова заслуговує депутат Львівської обласної ради Андрій Дума за надання комфортабельного автобуса для обслуговування делегації в Києві, їх довозу до столиці. До речі, це не перша така його допомога творчим колективам та школі в Куликові.

Оргкомітет, який організовував поїздку в Київ на святкування ювілею Євгена Шаха, висловлює щиру подяку тим, хто в тій чи іншій мірі долучився до організації поїздки.

Куликівці гордяться своїм славним земляком, патріотом нашої малої Батьківщини – Куликова, народним артистом України Євгеном Михайловичем Шахом!

Від оргкомітету поїздки в Київ

Богдан Савчук.