Головна Культура Культурна багатогранність українців

Культурна багатогранність українців

356
0

Українська вишиванка — це істинний символ та генетичний код нашого народу, його традицій та історії, а також нескорений живий дух, сповнений культурної багатогранності. У вишиванках із різних територій нашої землі закодовані смуток та надія, боротьба і нескорені серця наших героїв, жертовність і гідність, велична краса і спільні мрії про волю та благополуччя цілої нації!

17 травня в м. Жовкві відбувся святковий флешмоб з нагоди всесвітнього Дня вишиванки. Це міжнародне свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. День вишиванки відзначають у третій четвер травня з 2006 року.
Вишиваною ходою, в якій взяли участь влада району та міста, громадськість, учні, жителі та гості, розпочалось святкування Дня вишиванки. І засяяла площа Вічева розмаїттям вишиваних кольорів, узорів і технік вишивки. Присутніх заполонили тепло, позитив, радість єднання й опанували оптимізм і гордість за наше майбутнє!

Творчі колективи подарували патріотичні номери, в яких оспівувалась українська вишиванка. Голова Жовківської РДА Надія Щур звернулась з привітальним словом та закликала берегти вишиванку як святиню, як родину, як рідну неньку-Україну. Захід завершився запусканням у небо повітряних кульок та вигуками «Вишиванка – мій генетичний код!».

Уляна ЛАЩІВСЬКА.