Головна Культура У Львівській області відбулась моновистава за участі Євгена Нищука

У Львівській області відбулась моновистава за участі Євгена Нищука

307
0

2 грудня у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулась благодійна моновистава «Момент кохання» за участі Міністра культури України, Народного артиста Євгена Нищука.

Проект “Момент кохання” створено за оповіданням Володимира Винниченка “Момент” і концептуально задуманий як моновистава з використанням мультимедійних засобів виразності.

Твір Володимира Винниченка є відправною точкою і креативним приводом до розмови про найвищий момент у житті кожної людини. Через сповідь мужчини, що пережив незабутній момент зустрічі з коханням, перед нами постає узагальнений, символічний і разом з тим дуже конкретний образ коханої, яку він зустрів за таких драматичних обставин.

Пам’ятайте, що людина коваль свого щастя – а що ж таке щастя для окремої людини? Прочитайте у нашій статті.

Моновистава “Момент кохання” являє собою сповідь або, як визначив режисер жанр вистави – “слідчий експеримент”, впродовж якого в’язень сумління згадує дивовижний епізод свого життя – зустріч з Панною. Герой на очах у глядача переживає всі етапи їх “моменту кохання”. Перехід кордону, покладений в основу сюжету, стає приводом і провокацією реконструкції минулого, акцентуючи увагу на можливості подолання внутрішніх кордонів і меж, в які поставлена особистість у сучасному суспільстві.

Режисер-постановник, автор сценографічної ідеї – народний артист України Тарас Жирко. Ідея проекту– народний артист України Євген Нищук. Пластичне вирішення – Ольга Семьошкіна. Композитор – народний артист України – Роман Гриньків. Художник з костюмів – Наталія Рудюк.

Дійові особи та виконавці:

В’язень сумління – народний артист України Євген Нищук; панна у спогадах – Інна Цимбалюк.

Довідково:

Зібрані кошти від моновистави «Момент кохання» будуть передані на реабілітацію актора Національного академічного музичного драматичного театру ім. Заньковецької Олеся Федорченка.

Влітку актор Олесь Федорченко потрапив у ДТП на трасі Львів-Мукачево, поблизу села Тухолька. Мотоцикл наїхав на розлите мастило. Внаслідок цього мотоцикл занесло на зустрічний автобус. «Заньківчанин» сильно травмував внутрішні органи, голову і пережив ампутацію ноги. Вартісне лікування триває.

Євген Нищук зіграв у виставі у свій вихідний день без оплати гонорару.