Головна Культура На Львівщині відбувся святковий бал з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури

На Львівщині відбувся святковий бал з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури

348
0

У Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбувся святковий бал з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Усіх присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. «Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, впевнено йдіть вперед,
адже за Вами — майбутнє Львівщини та держави загалом. Дякую, що Ви у нас є. Ми справді маємо ким пишатися», — зазначив Олег Синютка.

Із нагоди професійного свята найкращих представників галузі було нагороджено Почесними грамотами від голови Львівської ОДА Олега Синютки. Такою грамотою за багаторічну плідну працю, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного мистецтва, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва нагороджена начальник культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк.
Указом Президента України Петра Порошенка за значний внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю директора — художнього керівника Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича Миколу Гнатенка нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Також присвоїли почесне звання «Народний артист України» головному диригентові Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Михайлу Дутчаку. Звання «Заслужений діяч мистецтв України» присвоїли доцентові кафедри Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка Олені Пилатюк.

Опісля у дзеркальній залі Національного оперного театру ім. Соломії Крушельницької відбувся творчий бал з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

В культурній імпрезі взяв участь голова Львівської ОДА Олег Синютка, в. о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало, народний артист України Олег Кульчицький, відомі діячі культури Львівщини і працівники галузі.

Чудове дійство, яке продовжив колектив спортивного танцю, дозволив працівникам культури Львівщини на деякий час забути про організацію заходів для інших людей і самим стати учасниками велелюдного культурного заходу в оперній залі.

Цікавим став конкурс на кращу демонстрацію ведучого. А оскільки тут потрібно було проявити себе, участь в конкурсі від Жовківщини взяло відразу
двоє — Богдан Бовшик і Галина Фесюк. Хто переміг? Як з’ясувалося, добрими ведучими були всі, за що отримали гарні нагороди.
А потім усіх присутніх захопив майстер-клас з віденського танцю від танцювальників.

Наш кореспондент.