Головна Культура На Жовківщині провели культурний захід для тих, кому за 70

На Жовківщині провели культурний захід для тих, кому за 70

538
0

Добром забуте серце обігрійте

У Народному домі с. Кам’яної Гори під такою назвою відбулося свято – свято праці, свято долі, свято життя, приурочене Дню людей похилого віку. На захід були запрошені ті, кому за 70 років та сімейні пари, які в супружому житті прожили понад 50 років, а їх у нас 9 пар, вдів та одиноких. Ми віддали їм свою шану та повагу, адже за спиною у них великий віковий і життєвий шлях. Покоління, яке вистраждало голодомор, криваве пекло Другої світової війни, яке відбудувало зруйноване і допомагає творити майбутнє. Долі всіх присутніх багато в чому схожі одна на одну. Про кожного з них можна писати романи і повісті. Все, що оточує нас – міста і села, заводи, безкраї лани – є результатом їхньої невтомної праці. В усьому, до чого торкнулися їхні руки, залишилася частка їхньої душі.

Ведучими свята були сільський староста Ганна Надяк та вчитель-філолог Ольга Дмитрук. Учасники художньої самодіяльності вокального та фольклорного колективу присвятили присутнім багато пісень, зокрема «Стежина добра», «Сім’я», «Ми зичим Вам щастя», «Літа минають», «Зозуле, зозуле, накуй мені літ», «А роки летять». Запрошені на свято Юлія Капітан та Роман Мищишин із Магерова подарували цікавий гумор та пісенні композиції.

У заході брали участь й усі запрошені, які прибули на свято. Весь зал співав разом із ними. Старовинна пісня одна за одною  не затихали, і так хотілося кожному пригадати свою найулюбленішу, яку співали в юності. Своїм дотепним гумором відзначився Василь Харечко, якому виповнилося 78 років. Багато було розповідей. А далі музики запросили усіх на вальс. Як цікаво танцювали усі, кому 60, 65, 70, 75…

Ще довго грали музики, і лунали пісні. А скільки таких пісень… Як хочеться, щоб їх співала наша молодь, щоб вони не були забуті, щоб виконували їх наші діти та онуки.

Із великою подякою до організаторів та керівників звернулася Анастасія Рудик, якій виповнилось 87 років.

Ганна Надяк завершила: «Щасливі, що таке свято відбулося, і ми змогли висловити все, що відчуваємо до Вас – свою повагу, шану, гордість, ніжність, відповідальність, любов. Ці слова — лише крапля в морі. Наш обов’язок перед Вами куди більший, і ми намагатимемось показати це не лише на словах, а й на ділі».

Надія Шумило, завідувач Народного дому с. Кам’яної Гори.