Головна Культура На Жовківщині відбувся благодійний концерт “Нам давно зустрітися пора”

На Жовківщині відбувся благодійний концерт “Нам давно зустрітися пора”

403
0

Початок жовтня потішив нас не лише сонячною і теплою погодою. У районі відбулась низка заходів, які заслуговують на увагу. Це, зокрема, благодійний концерт “Нам давно зустрітися пора” у Рава-Руському НД за участі двох колективів — народного сімейного ансамблю “Кожушки” Жовківського РНД та вокально-інструментального квартету “Равське Ретро”.

Ідея благодійного концерту виникла тоді, коли учасники колективів вирішили своєрідно відсвяткувати Всесвітній день музики, який припадає на 1 жовтня. Одночасно привітали і людей похилого віку, і освітян із Днем вчителя. Концертна програма складалась із двох відділів. Ведуча концерту Ольга Брезовська розповіла коротку історію створення та творчої діяльності колективу “Кожушки” (керівник — Богдан Кожушко), які подарували слухачам українські народні та авторські пісні. До слова, народний сімейний ансамбль “Кожушки” Жовківського РНД цьогоріч відзначив 15-річчя від дня заснування. У другому відділенні виступив добре знаний у Раві-Руській вокально-інструментальний квартет “Равське Ретро”. Його ще у далекому 1997 році заснував директор Рава-Руської ДМШ Валерій Самбульський. Від того часу музиканти об’їздили чи не всю Польщу від сходу до заходу, побували у Перемишлі, Ярославі, Любліні та Варшаві. Двічі ставали переможцями Всепольського фестивалю міського фольклору в місті Пйотркув-Трибунальський, а у Львові — двічі здобували ґран-прі фестивалю-конкурсу “Лабух шоу”, що його організовувало радіо “Львівська хвиля”. У виконанні колективу слухачі почули добре знані ретро-пісні — “Вчителько моя”, “Два кольори”, “Ой, там на горі”, а також сучасні авторські “Коломийка”, “Я — Валєра, ти — Валєра”, “Равське ретро”. Загалом концерт тривав більш як дві години. Було зібрано кошти у сумі 3 тис. 142 грн. для художньо-реставраційних робіт у великому залі Рава-Руського НД.

На завершення із привітальним словом виступив голова Рава-Руської міської ради Микола Зінько, який подякував артистам за чудовий концерт, а слухачам — за активну громадянську позицію та щедрі пожертви на громадську справу.

Лариса Кожушко,
старший викладач Рава-Руської ДМШ,
учасниця благодійного концерту.