Головна Культура Найбільший скарб села — люди

Найбільший скарб села — люди

515
0

Всім селом вихідного дня зібралися сопошинці відпочити, поспілкуватися з односельчанами та просто весело й цікаво провести час. День народження села — це умовна назва для свята всіх його мешканців, всього народу, який зберігає, шанує свої традиції і поважає історію своєї малої Батьківщини.
Тож поруч із будівлею сільської ради села Сопошина 3 вересня зібралося чимало людей приїхало багато гостей з міста. Святкували День села. Були присутні й такі поважні гості, як заступник голови Жовківської районної ради Алла Жук, керівник відділу культури та туризму Жовківської райдержадміністрації Галина Фесюк, депутат районної ради Микола Кожушко.
Більшість прийшла у вишиванках. Дух патріотизму таки витав над селом… Охоче всі спілкувалися, панувала святкова, позитивна атмосфера. Як і годиться, шановане керівництво району зустріли рум’яним короваєм, що є символом плодопліддя краю.

Розпочинаючи будь-яку важливу справу, ми звертаємося до Бога. Тож і свято розпочалося із християнської промови та благословення отця Ярослава Петрухи, який, до того ж, побажав сопошинцям миру, злагоди та благополуччя в кожній оселі та в кожному серці.

За чималий відрізок часу село бачило багато різних подій, але ніякі труднощі, історичні події, негаразди не змогли завадити йому стати таким, яким воно є сьогодні: красивим, упорядкованим, — зауважила Алла Іванівна. Однак, попри все, найбільшим скарбом села Сопошина є люди, які сумлінно трудяться на полях, вчать та виховують дітей, працюють в закладах охорони здоров’я, займаються підприємництвом. Саме із такої спільної праці складаються успішний розвиток і розквіт села, району, області. Тому щира вдячність мешканцям села та гарні вітання з Днем села, підсумувала заступник голови Жовківської районної ради .

Виступаючи, гості говорили про розвиток громади, про подальшу співпрацю, підтримку, відзначали заслуги сільського голови, активістів громади. Районна влада і громада Сопошина знаходять порозуміння. Це видно із корисних справ, наведеного у селі порядку, облаштування доріг, з активної участі жителів у різних заходах.

На святі кожен міг знайти собі розвагу до душі. Хтось слухав виступи художньої самодіяльності, а їх було чимало, зокрема привітати своїми виступами сопошинців приїхали артисти із сусідніх сіл району, хтось цікавився виставками робіт майстринь. Тутешні жінки наготували, напекли, наварили усяких страв, якими частували гостей. Діти мали усілякі забави й безкоштовно могли поласувати солодкою ватою. А вечір обіцяв для молоді хорошу культурну програму і гарний відпочинок.

Яніна ТАРАСІВ.