Головна Культура Нам пора для України жить

Нам пора для України жить

371
0

21 листопада наша держава вшанувала День Гідності та Свободи. Цей день об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004-го та Революцію Гідності 2013-го років.
"Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулася у нас самих, у нашій свідомості. Адже, Україна – це територія гідності і свободи. Трагічні події в нашій державі, починаючиз листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня. Адже і сьогодні у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави продовжують гинути воїни, кращі сини України", — такими словами розпочалася концертна програма, приурочена Дню Гідності у районному Народному домі.

— Не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на Незалежність. Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська, з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її цілісність та єдність. До сьогодні на території нашої держави немає спокою. Дуже боляче, що так склалося, але свято віримо, що все це закінчиться і, після пережитого, ми станемо міцнішими і побудуємо справді сильну Українську державу, — наголосила у промові-зверненні керівник відділу культури та туризму Жовківської РДА Галина Фесюк і запросила усіх присутніх в залі вшанувати загиблих на Майдані хвилиною мовчання під звуки пісні «Плине кача».

Далі свої таланти представили жовківській аудиторії заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина». Поціновувачі прекрасного мали нагоду насолодитися українськими народними та повстанськими піснями і неповторними танцювальними виступами.
Також до відзначення Дня Гідності долучилися Жовківська центральна бібліотека для дорослих, розгорнувши у фойє Народного дому виставку з книг та журналів, а Жовківська бібліотека для дітей — проведенням для учнів Жовківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 години історичної пам’яті.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.