Головна Культура Неповторність, привабливість, грація…

Неповторність, привабливість, грація…

685
0

«Поняття про красу у кожного своє», — вважає шотландський філософ Девід Х’юм. Але за усіма рейтингами українки за красою посідають найвищі місця. І дійсно, що не кажіть — жоден чоловік не встоїть перед їхньою вродою. Так, вони завжди вважалися найкрасивішими дівчатами серед слов’янок. Привітливі, кмітливі та розумні, вміють весело проводити час і здатні підтримати розмову на будь-яку тему.

Школярі старших класів Жовківських шкіл нещодавно зорганізували оригінальний конкурс краси «Міс Жовква — 2018». Дійство зібрало разом усіх цінителів неповторності, привабливості, грації та краси дівочої і тих, хто не байдужий до такого роду святковостей. За горде звання «Міс Жовква — 2018» змагалося шість представниць прекрасної статі, по дві з кожного навчального закладу.

Ще задовго до початку біля актового залу Жовківської ЗОШ № 3 І-ІІІ ступенів почали збиратися гості, зокрема групи підтримки та прихильники конкурсанток. Напружена атмосфера та хвилювання панували не лише серед учасниць, але й серед організаторів. Із кожною хвилиною у святковій залі вільних місць ставало все менше. І ось конкурс краси «Міс Жовква — 2018» під гучні овації ведуча Наталія Бомбергер оголосила відкритим.
Відповідальну місію оцінювати учасниць розділили провідний спеціаліст відділу освіти Жовківської РДА Марія Деревінська, секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан, активіст Тарас Шняк, візажист Уляна Тимчишин, «Міс Жовківщини — 2013» Роксолана Савка, поціновувачі краси та грації Софія Горб’як та Євгенія Батючок.

Школярки, які безпосередньо брали участь у конкурсі, всебічно розвинені: танцюють, співають, декламують, вишукано дефілюють, одним словом можуть створити гідну конкуренцію відомим артистам. Усі учасниці привабливі у будь-якому образі. Першим випробуванням для шести учасниць стала «візитівка», де дівчата мали розповісти глядачам коротку інформацію про себе. Судді оцінювали оригінальність, впевненість та індивідуальну манеру відповідей. Звичайно, питання від журі викликало у дівчаток хвилювання, яке давалося взнаки, однак це не завадило
учасницям гідно триматися на сцені та давати відповіді, які супроводжувалися гучними оплесками глядачів. Однією із складових конкурсу стали дефіле у діловому стилі, вишиванках, вечірньому вбранні. А ще конкурс талантів і танцю.

По закінченню випробувань учасниць, рада журі почала визначати переможниць та присвоювати титули. Кажуть, що краса врятує світ. А українка — це втілення всього прекрасного і чарівного. І ось настала мить, мить тріумфу та такої бажаної перемоги.

Титул «Міс Жовква — 2018» присуджено Діані Скебській, «Віце-міс Жовква» та «Міс глядацьких симпатій» здобула Анна Купецька, «Віце-міс» — Діана Сторська, «Міс вишуканість» — Юлія Рубан, «Міс усмішка» — Юлія Малоїд, «Міс грація» — Анастасія Макоданська. Кожна з учасниць отримала цінні подарунки та букети квітів. Звичайно, даний захід не був би таким гарним та багатим, якби цьому не посприяли спонсори, а це: ТЦ «Росана», «Королівське радіо», кафе «На підсінні», нічний клуб «Парк», готельно-ресторанний комплекс «Акварель», Castle-coffee.

У кожній квітці — своя чарівність. Так само, як у кожній дівчині. Треба лишень уміти побачити та оцінити. І в кожній конкурсантці є теж своя неповторність. Бо як і в Україні, так і в Жовкві є справжні красуні — україночки.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.