Головна Культура Звітний концерт для Жовківської школи мистецтв — це завжди хвилюючий і відповідальний...

Звітний концерт для Жовківської школи мистецтв — це завжди хвилюючий і відповідальний захід

635
0

Серед чудес світу, яким надихається людина, є таке, яке з повним правом можна назвати божественним даром, особливо нам, українцям. Це – українська мова й українська пісня. Співуча й мелодійна, ніжна і журлива. Вона ввібрала в себе всі барви розкішної природи. І саме в українській пісні, як в глибокій бездонній криниці, розкрилася її краса, милозвучність, широчінь і незмірна висота.

Саме пісня володіє чудовою здатністю полонити серця, підносити настрій, окрилювати бажання, надихати у праці, овівати  радістю відпочинок, розраджувати в горі, тамувати душевні болі, множити сили у боротьбі. Без пісні взагалі немислиме життя людини.

Жодне свято в районі не проходить без музики та пісень, а дитяче і поготів. Адже діти — це дуже творчі створіннячка. Всі вони люблять музику, співати та танцювати.

Звітний концерт для Жовківської школи мистецтв — це завжди хвилюючий і відповідальний захід. Адже це підсумок за рік клопіткої роботи педагогів та учнів. Це звіт перед батьками, громадою, а ще відкриття нових талантів та імен.

Багато вихованців школи досягли вагомих результатів, стали знаними музикантами. І викладацький колектив закладу робить усе, щоб талановита юнь Жовківщини мала можливість займатися своєю улюбленою справою та розвивати свої творчі здібності.

За вагомі успіхи і досягнення в музичному мистецтві у 2014-2015 навчальному році нагороди отримали з вокалу: Тетяна Владика (учениця 6 класу, викладач О. Масляк); Наталія Бомбергер (6 клас, викладач О. Масляк); Вікторія Пелех (1 клас, викладач О. Масляк); Христина Назарко (4 клас, викладач  У. Рожкова); Діана Горбяк (3 клас, викладач У. Рожкова).

Показали блискучий виконавський рівень і стали гордістю школи мистецтв Юліта-Емілія Недзельська (учениця 5 класу по класу фортепіано, викладач Р. Недзельська); Соломія Звір (4 клас, фортепіано, викладач І. Піх); Юлія Завадка (9 клас, фортепіано, викладач  Р. Хомин-Клепач). Валентина Бей (9 клас, скрипка, викладач Н. Бандура); Маркіян П’ятничко (8 клас, віолончель, викладач Г. Біль); Андріана Шемечко (9 клас, скрипка, викладач Н. Бандура); Ілона Химиця (2 клас, скрипка, викладач Н. Бандура); Ангеліна Романчук (2 клас, скрипка, викладач О. Бокало). Тетяна Онисимчук (5 клас, бандура, викладач М. Процайло); Ірина Семкович (6 клас, бандура, викладач  Л. Паска); Назарій Лупій (4 клас, баян, викладач А. Масляк); Вероніка Полоцька (4 клас, баян, викладач Н. Сосновська); Марта Козаченко (6 клас, гітара, викладач Д. Олексів); Матвій Думич (6 клас, гітара, викладач Д. Олексів); Анна Скіра та Тетяна Гожельник (8 та 7 класи, із сольфеджіо, викладачі  О. Химич і Л. Паршина).

Також з ансамблевого музикування нагороди одержали Валентина Бей (скрипка), Лілія Сковронська (скрипка), Маркіян П’ятничко (віолончель), Павло Віхоть (флейта); Юліта-Емілія Недзельська (фортепіано) (викладачі Н. Бандура і Р. Недзельська); дует скрипалів у складі Валентини Бей та Лілії Сковронської учнів 9 та 7 класів (викладач Н. Бандура); фортепіанний дует у складі Тетяни Гожельник і Квітослави Зеліско-Чемерис, учениць 7 класу (викладачі Н. Гамзій і Т. Гарасим); дует сопілкарів у складі Вероніки Вовчанської та Остапа Клепач, учнів 3 класу (викладач Ю. Біль).

Окрасою школи є переможці з художнього відділу. Це – Дмитро Циркуненко (учень 3 класу, викладач М. Сірак); Соломія Пеканець (1 клас, викладач О.Кінчеряк); Каміла-Вікторія Недзельська (учениця 5 класу, викладач О. Кінчеряк).

Зрештою, кожна дитина заслуговує на компліменти і захоплення, піднесення духу. Уся програма нагородження обдарованих діточок і заслужені аплодисменти викладачам пройшли ніби на єдиному подиху. Учні продемонстрували увесь спектр тієї щедрої мистецької па-літри, яка щоденно озивається звуковим різнобарв’ям у шкільних класах. Рік завершено, та робота у школі мистецтв триває і далі. Уже незадовго прийде сюди нове юне поповнення, що прагне реалізувати себе в музиці та мистецтві.

 Зоряна ГУМНИЦЬКА.