Головна Культура Пісні Ігоря Білозіра – це вираз українського національного характеру

Пісні Ігоря Білозіра – це вираз українського національного характеру

417
0

Ігор Білозір – дивовижної сили композитор-лірик, самобутній, неповторний талант, який дав Україні і світові десятки й десятки пісень, пісень невмирущих. У небесах тих пісень незгасно палахкотить проміння нашої пам’яті про нього. Цьогоріч оголошено у Львівській області роком Ігоря Білозіра та Ігоря Вербицького. В усіх куточках нашого краю поціновувачі таланту співака віддають данину пам’яті та шани.

Саме його таланту, його пісням і був присвячений вечір під символічною назвою «Від Бога наша пісня, наша мова», який відбувся днями у районному Народному домі.

Поціновувачі таланту галицького композитора, львів’янина, мали нагоду насолодитися звучанням його творів – шедеврів у виконанні вокальних інструментальних ансамблів із м. Жовкви, сіл Деревні, Фійни, Лаврикова, Туринки, троїстих музик зі Шабельні, естрадного ансамблю Сулимова.

— Впевнено можна сказати: усі без винятку пісні Ігоря Білозіра – це вираз українського національного характеру. — Такими словами підсумувала вечір-спогад ведуча Оксана Войтович. – Ліричні – добрі, лагідні, ніжні. Кожна – мудра.

Завершальним акордом стала пісня «Многая літа» у виконанні усіх: і учасників, і глядачів. Безперечно цей вечір приніс усім справжнє задоволення.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.