Головна Культура Презентація альманаху “Галицький меридіан”

Презентація альманаху “Галицький меридіан”

498
0

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» — так написала про поезію знаменита українська поетеса Ліна Костенко. А привідкрили завісу тайни поезії автори та гості, шанувальники поезії, бібліотекарі району та міста, всіх, кого гостинно запросила Жовківська центральна районна бібліотека для дорослих на презентацію альманаху «Галицький меридіан». Він побачив світ ще 2016 року. Ця подія для культурного життя нашого району досить знакова. Адже у альманах увійшли вірші трьох авторів зі Розточанського краю.

На презентації лунали твори як уже і досвідчених поетів, прозаїків, так і молодих талантів, які тільки розпочинають свою творчу діяльність. Читали власні поезії Олена Кіс (мистецтвонавець, громадський діяч, львів’янка), Світлана Ковальчук (педагог, письменниця, краєзнавець), Мар’яна Сало (учитель-філолог, поетеса), Богдан Бовшик (композитор, ведучий мовних заходів, член української асоціації письменників Західного регіону), а також звучали вірші митців з Червонограда, Соснівки, Дрогобича, Сокаля, Хмельниччини, Дніпрівщини та інші. Кожен прочитаний віршований шедевр присутні зустрічали оплесками. Тепло привітала автора й упорядника альманаху Віру Олеш та усіх присутніх із знаменною подією директор ЦБС Марія Довгань, відзначивши, що книга об’єднала людей різних за віком, художніми вподобаннями, світосприйняття. Але всіх їх надихає бажання творити, передавати почуття, неповторність і красу рідної природи.

Завершальним акордом зустрічі стала фотосесія, під час якої кожен охочий не тільки зробив фотознімок із автором, а й поспілкувався особисто та виразив свої враження від почутого.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.