Головна Культура Проект «Українська пісня – 2018» збере у Львові 27 найкращих артистів

Проект «Українська пісня – 2018» збере у Львові 27 найкращих артистів

365
0

У суботу, 18 серпня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться грандіозний концерт. Серед зіркових учасників найкращої музичної події літа-2018: Олександр Пономарьов, Злата Огнєвіч, Sonya Kay і Артем Пивоваров «Воплі Відоплясова», Pianoбой, О.Torvald, Alyosha, MELOVIN, Tayanna, DILEMMA, Kadnay, Ivan NAVI і польський гурт CHEMIA. Початок – о 18:00 год.

Разом із відомими артистами на грандіозну сцену на «Арені Львів» 18 серпня вийдуть і молоді виконавці та гурти – десятеро переможців відбіркового туру, який тривав майже три місяці – від початку травня і до другої половини липня 2018 р. Цьогоріч до оргкомітету надійшло понад 300 заявок – з усіх куточків України: Запоріжжя, Дніпро, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Вінниця, Ужгород, Чернівці, Луцьк, Полтава, Івано-Франківськ, Тернопіль, Київ…

Переможців відбору «Української пісні 2018» у кілька етапів обирали експерти (музичний продюсер Руслан Квінта, музичний продюсер телеканалу «Україна» Геннадій Вітер, композитор Михайло Некрасов, засновник лейблу «Контрамарка» і виконавчий директор «Української пісні» Олександр Порядченко, продюсер каналу М2 Роман Муха, головний редактор онлайн-журналу Karabas Live Ігор Панасов і генеральний продюсер «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик.), а також було відкрите інтернет-голосування.

Вибір професійного журі: Laud, Tolo4nyi, Patsyki z franeka, Panchyshyn, Lumiere, Jlinoza, Fnna Petrash і Rulada. А глядацьке голосування вивело у фінал львівський гурт Secret Forest та київського співака Erômin.

Масштабність цьогорічного пісенного шоу – це 52 метри ширини сцени, 270 метрів квадратних екранів, для яких готуються оригінальні візуалізація та комп’ютерна графіка. Очікується, що концерт 18 серпня на «Арені Львів» відвідають 17-19 тисяч глядачів.

За словами організаторів «Української пісні», такий грандіозний захід має на меті пошук, підтримку, популяризацію та промоцію україномовної музики як в Україні, так і у світі. Важливий момент: учасники із-за кордону ексклюзивно готують для виступу на «Арені Львів» пісню українською мовою!».