Головна Культура Прощальні хвилини зі школою

Прощальні хвилини зі школою

730
0

Ось і підійшов до завершення навчальний рік у школі. У народі кажуть: «Хто про науку дбає, той горя не знає». Звичайно, школярів потрібно навчити як важливо використовувати знання в школі. І про це треба говорити і батькам, і вчителям, і суспільству загалом. Звичайно, кращих – справедливо відзначати, як це відбулося у Жовківській ЗОШ № 2 (директор М. В. Канюка) нещодавно, наприкінці навчального року у приміщенні районного Народного дому. 

Зал переповнений школярами. батьками, вчителями і гостями.  Традиційну лінійку дирекція школи організувала як звіт. Захід розпочався святковими фанфарами і козацьким маршем, під який увійшли випускники з синьо-жовтими ромашками в руках.

За традицією, свято розпочав з молитви та благословення в добру путь випускникам священик о. Віталій. Директор школи Мирослава Канюка розповіла про підсумки навчального 2013-2014 року, а також оголосила переможців конкурсів та олімпіад.

Почесними гостями свята були голова Жовківської районної державної адміністрації Богдан Юрдига та в. о. керівника відділу освіти Жовківської РДА Ігор Тимощук.

— Від імені Жовківської районної державної адміністрації висловлюю глибоку вдячність усім педагогам. Силою вашої думки та теплом душі твориться майбутнє країни. Щиро бажаю усім випускникам знайти свою життєву стежину, а головне – стати гідними громадянами нашої держави. Адже саме від ваших ідей, творчості думки, працьовитості залежить майбутнє України, рідного краю. Щасливої життєвої долі вам та вагомих успіхів! – побажав Богдан Юрдига.

Цього року своїми високими знаннями та ерудованістю школярі прославили  школу і стали переможцями 26 предметних, в тому числі Всеукраїнських олімпіад, з них — Богдана Цюпка, 11 клас (переможець 3-го етапу Всеукраїнської олімпіади з психології), Діана Корпало, 9 клас (переможець З-го етапу Олімпіади з англ. мови), Юлія Остапчук (переможець 3-го етапу Олімпіали з біології). 16 школярів нагороджено за участь в конкурсах та олімпіадах, зокрема, в конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, виставці-конкурсі «Природа і фантазія», літературному конкурсі «Іду до тебе я, Тарасе!», дитячо-юнацькому фестивалі «Сурми звитяг», конкурсах «Об’єднаймося ж, брати мої», «Таланти твої, Україно», «Молодь обирає здоров’я», фестивалі-конкурсі «Піраміда-2014».

Похвальними листами було нагороджено 79 учнів школи, і вперше школярі отримали іменні медалі, решта — відзначені дипломами і кубками.

Особливе місце на заході було відведено випускникам. Цікавою і хвилюючою миттю стало нагородження та вручення 5 золотих медалей відмінникам-випускникам: Ользі Демчишин, Тетяні Кандибала, Олександрі Зайцеві, Мирославі Звір, Юлії Остапчук та 2 срібних – Юлії Демчишин і Богдані Цюпці. Нагороди вручали Богдан Юрдига, Ігор Тимощук та Мирослава Канюка.

Щирі напутні слова випускники почули від першої вчительки
Л. Гусак, класного керівника Г. Арефєвої, батька Ю. Прийми. Учні подякували вчителям за науку і залишили напам’ять «гумористичний» Наказ випускників школи для адміністрації. Учні 11-Б класу з однокласниками та батьками танцювали свій останній шкільний вальс.

Дирекція школи висловила велику подяку народному депутату України Василю Пазиняку за матеріальну допомогу для придбання нагород.

Цікава та змістовна концертна програма, в якій прозвучали пісні окремих виконавців, учасників шкільного хору, в тому числі випускників школи, супроводжувала святковий захід. Її підготувала з учнями школи педагог-організатор Ірина Сайко.

Святковий урочистий захід завершив останній дзвоник із синьо-жовтими стрічками, що нагадав школярам про прощальні хвилини зі школою, шкільними роками. «В добру путь!» – лунало в залі для випускників, а теплі сльози вчителів говорили про те, що вони бажають своїм учням завжди пам’ятати про те, чого їх навчили в школі.

Галина Фесюк,

керівник гуртка «Юний журналіст», ЗОШ № 2.