Головна Культура Село моє єдине — частинка серця і країни

Село моє єдине — частинка серця і країни

943
0

У кожного села є своя біографія, і пишуть її люди, які в ньому народилися та живуть. 24 серпня мешканці села Туринки провели урочистості з нагоди великого національного свята, а заодно й відзначили День села.

Зранку в храмі прп. муч. Параскеви відбулася святкова Літургія. Мешканці разом із пастирем, урочисто з хоругвами і синьо-жовтим стягом, вирушили до могили борцям за волю України. Окропивши свяченою водицею могили, отець Михайло вкотре наголосив, що незалежність України — це результат тисячолітнього прагнення українського народу бути господарем на своїй землі.
Директор школи та вчитель історії М. Висоцька повернула усіх до княжої доби — прадавніх коренів нашої незалежності. Згадала князів, гетьманів, упівців, дисидентів, та, безперечно, Небесну Сотню та воїнів, що захищають Україну на її східних теренах, нагадала, що нам є з кого брати приклад. Бо тільки віддана праця кожного з нас у своїй царині принесе розквіт Україні і забезпечить добре майбутнє.

А сільський голова О. Пугач, вітаючи односельчан зі святом, подякував захисникам нашої держави на Сході. Урочистості з нагоди Дня села продовжилися о 18.00 годині патріотичним концертом української пісні. Туринчани та гості свята мали нагоду переконатись, що Туринка багата співочими талантами.

Концертну програму вели молоді, активні просвітяни нашого села М. Велика та І. Каспрівський. Радували присутніх чудовими голосами В. Луцик, М. Велика, Б. Гута, І. Семкович, дитячий колектив «Парасольки», сестрички Я. Вус та М. Вус, ВІА с. Туринки у складі Т. Вуса, А. Мандрика та Р. Висоцької.
А милозвучно-лірична лемківська композиція «Ой, верше, мій верше» у виконанні Р. Висоцької додала нотки чуттєвості та шарму цьому святковому вечору.

Глядачі мали змогу насолодитись виступами танцювально-хореографічних колективів, зокрема танцювальної студії Dance (кер. О. Комісарчук). Дотепними гуморесками розважали гостей та мешканців В. Юфим, В. Купецький, О. Шиян, О. Орищин та Л. Купецька.

Свято не обійшлося без смачних частувань. Тут були представлені курені від різних вулиць села. Очі розбігались від такого різноманіття та щедрості туринецьких господинь. Організували чудове дійство директор Народного Дому с. Туринки Р. Висоцький, заступник директора школи із виховної роботи Я. Купецька разом із Туринківською сільською радою. Спонсором свята виступив місцевий підприємець І. Черник.

Ми щиро віримо, що такі заходи стануть доброю традицією для нашого села, адже вони виховують почуття патріотизму до рідного краю, спорідненості зі своєю малою батьківщиною.

Наш кореспондент.