Головна Культура Сузір’я юних талантів на концерті Жовківської дитячої школи мистецтв

Сузір’я юних талантів на концерті Жовківської дитячої школи мистецтв

371
0

Минулими вихідними у концертній залі навчального закладу відбувся звітний концерт Жовківської дитячої школи мистецтв – важлива та відповідальна подія для учнів школи, їхніх батьків та викладачів. Захід зібрав у залі велику кількість шанувальників та прихильників талантів юних жовківських музикантів, а вони, своєю чергою, не розчарували глядачів, подарувавши їм цікаву подорож у світ музичного мистецтва.

Вокальні та інструментальні ансамблі, хор, солісти та дуети – концертна програма була побудована таким чином, аби познайомити присутніх з усіма музичними інструментами, грі на яких сьогодні можна навчитися у стінах школи, та усіма її художніми колективами. Звітний концерт школи мистецтв подарував жовківчанам зустріч із талановитими музикантами та вокалістами – переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавської майстерності.

Слід сказати, що цей захід став яскравою кульмінацією у низці багатьох цікавих подій, які відбувалися у мистецькому закладі впродовж навчального року. Це і посвята у першокласники, і Різдвяні зустрічі, і звітні концерти відділів, і концерти для батьків, на яких учні показують й ще вдосконалюють свою музичну майстерність.

Жовківська школа мистецтв уже багато років має свої традиції, щільно розписаний календар подій, які міцно увійшли в практику її діяльності та є яскравими сторінками шкільного життя. Про це говорив у своїй промові під час звітного концерту директор Жовківської дитячої школи мистецтв Володимир Орищак. До того ж, керівник наголосив, що навчальний рік закінчили 455 учнів із 19 спеціальностей. Це вже 53 випуск у Жовківській дитячій школі мистецтв за 56 років існування культурно-освітнього закладу. Цьогоріч залишать стіни мистецької школи 43 випускники. А загалом за час функціонування навчального закладу Жовківську дитячу школу мистецтв закінчили 1640 випускників.

Діти музичної школи – талановиті артисти, яскраві особистості. Звітний концерт можна назвати сузір’ям юних талантів, — наголосив директор Володимир Орищак. Цих талантів було нагороджено дипломами та грамотами за неперевершені творчі досягнення.

Якщо відверто, то щоденний мистецький труд майбутніх артистів завжди залишається у музичних класах, а сценічне виконання є до-волі складним процесом. Маючи лише одну спробу, учень повинен відобразити досконало художнє завдання. І без перебільшення можна сказати, що учасникам концерту це вдалося. На гарному підсумковому святі побувало й керівництво району, зокрема голова Жовківської районної ради Роман Горбань та начальник відділу культури і туризму Жовківської райдержадміністрації Галина Фесюк, які привітали викладача школи з класу баяна Миколу Верещака (на світлині) із гарним ювілеєм, подякували юним талантам та побажали дітям перемог, твочих злетів, здійснення мрій та щасливої долі, а всім гостям – добра, злагоди, миру та добробуту.

Зоряна МИКИТЮК.