Головна Культура Святий Миколай завітав у Хитрейки

Святий Миколай завітав у Хитрейки

650
0

Свято Миколая — одне з найулюбленіших дитячих свят у році. До нього готуються усі діти, не виключенням були і діти катехитичної школи «блаженного Омеляна Ковча», що діє при парафії Успіння Пресвятої Богородиці у Хитрейках. Віршики, написання листів, пісеньки – це ті старання, до яких приклались діти.

Святий Миколай не погордував запрошенням о. Романа Малькевича і прибув до  Хитрейок.
Ще у неділю, день перед святом, Святитель відвідав домівки людей похилого віку, бажаючи їм міцного здоров’я та довгих років життя, а також завітав до діточок, які з нетерпінням очікували Його і щедрих дарунків.
Важкою була і ніч для Чудотворця, ходячи від хати до хати, він підкладав під подушку дарунки чемним діточкам.

У день Святого Миколая, після Святої Літургії, відбулось свято у храмі, яке організувала Ірина Іванівна Чапляк, бібліотекар села. Для всіх парафіян була представлена вистава, в якій у чудовий спосіб було змальовано картину, як Чудотворець із небес упродовж року спостерігає за вчинками людей.
Від храму Отець Миколай вирушив до школи, де шкільна дітвора разом із педагогічним колективом радо вітали дорогого гостя, даруючи вірші, пісні та чудові танці.
Завершилось святкування пізно ввечері у Народному домі. Великий дарунок для жителів села зробив Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА в особі заступника директора п. Мирослави Туркало. Львівський Обласний Академічний Театр Ляльок виступив із виставою «Ще раз про Червону Шапочку», разом із акторами завітав і Святий Миколай, Ангел та чортик. Хоч година була пізня, та ніхто не хотів розходитись по домівках, у подяку даруючи гучні оплески. Думаю, цей позитив, якого набрались глядачі, збережеться упродовж усіх Різдвяних свят.

Подав о. Роман МАЛЬКЕВИЧ.