Головна Культура Творчо, весело і навіть кумедно у Жовківському районному центрі

Творчо, весело і навіть кумедно у Жовківському районному центрі

482
0

Дев’ять шкільних команд Жовківщини, креативні учасники, спраглі сміху глядачі, море емоцій – такою усім запам’ятається районна ліга Клубу веселих та кмітливих.

Районна ліга КВК відбулася у Жовківському районному центрі творчості за ініціативи районного учнівського парламенту, відділу освіти  Жовківської РДА та школи лідерів Жовківського центру творчості. За звання найсмішніших змагалися 9 команд зі шкіл району: Жовківських ЗОШ № 2 та № 3, Рава-Руської ЗОШ № 1 та школи-інтернату, а також Липницької, Потелицької, Грибовицької, Зашківської, Бишківської шкіл.

Оцінювало позитивні виступи молодіжних команд журі у складі Миколи Саджениці (радіо «Вежа»), директора Жовківського центру творчості Ірини Чурій, депутата Жовківської міської ради Тараса Шняка, заступника президента районного учнівського парламенту Романа Пелека. Особливим гостем й членом журі конкурсу був Андрій Дума, який, до речі, надав фінансову підтримку у проведенні районної ліги КВК.

Змагалися команди у трьох конкурсах: презентація, коротка мініатюра «Перше побачення» та домашнє завдання на вільну тему.

Кмітливі та винахідливі ділилися найгарячішими новинами з життя школи, хтось аналізував та висміював проблеми: погані дороги, навчання без комп’ютерів тощо. Одні намагалися вразити публіку жартами, сценічністю, імпровізацією, інші ж – піснями, костюмами, вмінням говорити дотепно про буденні речі та події. Діти переконували, що потрібно посміхатися і ніколи не здаватися, заряджали оптимізмом. Відчувалося, що молодь прийшла знайти друзів у боротьбі, а не конкурентів.

Понад три години на сцені відбувалося творче, веселе, подекуди кумедне, створене учасниками чи обігране з відомих телепрограм, дійство.

Вітаємо переможців районної ліги КВК – команду «Мрія» Великогрибовицької загальноосвітньої школи, яка була яскравою та харизматичною. Друге і третє почесні місця посіли «ВІП-персони» (Потелицька ЗОШ) та «Патіфон» Жовківської ЗОШ № 2.

Наостанок скажу, що конкурс КВК потрібен, насамперед, для активної та креативної молоді, яка має нестандартне мислення. Не всі стануть математиками, спорсменами, хтось, можливо пов’яже своє професійне життя з творчістю. Тож у дітей є можливість повчитися, попрактикуватися, проявити себе. До того ж, молодь вчиться працювати в команді, знайомиться з новими друзями з інших шкіл.

Команди дякували організаторам, спонсорам, обіцяли набратися сил і вразити своїми жартами на наступній Лізі сміху.

Зоряна Микитюк.