Головна Культура У Кунинській школі вшанували пам’ять Кобзаря

У Кунинській школі вшанували пам’ять Кобзаря

357
0

Безсмертний Кобзар

Із дитячих літ ми знаємо, що березневі дні — то Шевченкові дні. Адже у цю весняну пору вша-новуємо пам’ять поета Т. Г. Шевченка — національного генія українського народу.

У Кунинській ЗОШ І-ІІ ступенів цими днями було проведено театралізоване дійство, присвячене пам’яті поета, який став славою і гордістю українського народу. Багато років минуло з того часу, коли його тіло знайшло спочинок на українській землі, під українським небом, а ім’я стало безсмертним.

Учні поезією самого Тараса розказали про тяжку, непередбачувану і невблаганну долю поета, його талант, увагу до нього з боку мільйонів, а також гнітючу самотність, яку відчував Кобзар упродовж всього життя.

Чи не найцікавішою частиною свята стали інсценізації поеми Шевченка «Мар’яна — черниця» у виконанні учениці 6 класу Ірини Розумійко та восьмикласника Любомира Близнака, а також уривків поем «Причинна», «Катерина»,
«Русалка» у виконанні школярів Вікторії Рафи, Софії Рафи, Анастасії Липницької, Ольги Яськів). Вірш «Думка» неперевершено виконала четвертокласниця Марія Пирсько.

Учні відобразили життя і творчість поета з дитячих літ до років зрілості. Роль малого Тарасика чудово зіграв учень 6 класу Денис Сало, а його матері та батька — Ольга Яськів та Василь Марцін. У дорослого Тараса — солдата перевтілився  учень 9 класу Василь Чапляк.

Пісні, які були окрасою свята, вже півтора століття співає наш народ, а скільки ще співатиме, залежить від нас з вами, адже нам творити долю України. 

Наш кореспондент