Головна Культура У Жовківському центрі творчості відкрито майстерню писанкарства

У Жовківському центрі творчості відкрито майстерню писанкарства

322
0

Цікавим і насиченим був перший день реалізації презентаційного проекту “Країна Позашкілля Жовківщини запрошує”. У Жовківському центрі творчості відкрито майстерню писанкарства “Писанка мальована”. Майстер-клас із розпису традиційної воскової писанки провела Софія Каськун.

Коли люди почали писати перші писанки? Хто старший: яйце чи курка? Що потрібно зробити перед малюванням писанки? Які кольори та барвники використовувати? Відповіді на ці та інші запитання давали діти разом із керівником. І ось процес розпочався. Допомагали дітям Вікторія Гріц і Катерина Дмитрієнко. Серед присутніх були ті, хто вже впевнено малює писачком яйце, а були й такі, хто це робив уперше. І цілком зрозуміло, що однакових писанок у кінцевому результаті не було. Кожен вкладав у роботу свою індивідуальність, уподобання, творчість і наполегливість.

Під гаслом “Доля не усміхається рабам, доля усміхається людям” 19 березня, у день народження Ліни Костенко, у Жовківському центрі творчості відбувся флешмоб “Крилаті вислови Ліни Костенко”.Заступник директора Галина Клин підготувала та розмістила по установі вислови поетеси, в яких, по суті, відображена вся суть нашого суспільства.

Вихованці зразкового колективу бального танцю “Стиль” (кер. Вікторія Хавелко) зачитували слова справжнього майстра художнього слова, поетеси, патріота України, чиї твори наповнені філософськими роздумами про суспільство, мистецтво, честь, людську гідність, совість, любов до Батьківщини.

Наш кореспондент.