Головна Культура В Народному домі смт. Куликова відбувся вечір пам’яті «Дзвони Чорнобиля»

В Народному домі смт. Куликова відбувся вечір пам’яті «Дзвони Чорнобиля»

474
0

Вечір пам’яті «Дзвони Чорнобиля», присвячений 29-й річниці від часу Чорнобильської катастрофи, відбувся 26 квітня  в Народному  домі смт. Куликова. Захід розпочався раптовим звуком вибуху  і сирени, що супроводжувався  вражаючими відеокадрами.  Згодом із  запаленими свічками жалібні вірші читали Оксана Кіх, Марта Чорна, Христина Сторчак, Аня Дрогомирецька, Юліана Хемич та Ярина Несторко. Перегляд відеороликів чергувався з читанням віршів Василиною Бридун, Іванною Гевак, Боженою Липченко, Андрієм Ільчишином, Дмитром  Куркою, Назаром Юсиповичем та Максимом Колачником, Назаром та Максимом Колачниками. Акторка народного театру Куликівського НД «Кулик» Надія Беляк прочитала знайдений в архіві редакції «Куликівський голос» вірш нашого земляка і славного куликівця Василя Півнюка.

Та попереду було найцікавіше. Гості заходу Степан Хемич, Степан Мацько і Юрко Левицький, які стали ліквідаторами аварії на ЧАЕС, поділилися своїми спогадами. Атмосфера була по-справжньому  теплою, кожен із них розповідав свою історію перебування в зоні Чорнобиля.

Підвела підсумки директор Народного дому Ірина Цюпка. Вона привітала гостей, яких порівняла із героями нашого часу, що перебувають у зоні АТО. Зі своїми привітаннями виступив і настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці Володимир Коткевич.

Богдан САВЧУК.