Головна Культура У Народному домі м. Жовкви – пісні єднають серця

У Народному домі м. Жовкви – пісні єднають серця

462
0

Днями у Народному домі м. Жовкви проходив районний огляд-конкурс малих форм вокального жанру.
Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя, свої думки, свій розум, досвід, почування. Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої пісні.
Українські пісні! Хто не був зачарований ними. Вони таять у собі чарівну силу, викликають у душі високі почуття, думки, прагнення. І все це, що ми маємо, що приберегли від своїх батьків та дідусів, чим збагатилися і освятилися – це хатнім добром, піснею, добрим словом – все це ми повинні шанувати і берегти.

Із метою сприяння широкій популяризації найкращих зразків української вокальної музики, відродженню і розвитку національних співочих традицій в Україні, підвищенню виконавської майстерності колективів та окремих виконавців, виявленню та підтримці мистецьких талантів днями методист вокально-хорового жанру Жовківського РНД Іванна Луцик зорганізувала районний огляд-конкурс.

Завдяки працівникам культури глядацька аудиторія мала змогу відпочити в погідний суботній день та насолодитися звуками рідних українських мелодій. Адже лише пісня здатна заполонити душі та серця справжніх українців.

Усі колективи, які виступали (більше сорока), показали високий рівень виконання. Але, як завше, серед кращих є кращі, яких варто відзначити за підібрану програму, цікавий репертуар, добре відчуття стилю, володіння культурою звуку. Це — чоловічий вокальний квінтет НД с. Сопошина (керівник М. Качмар), вокальний дует НД с. Куляви у складі Наталі Полоцької та Соломії Шиян, вокальне жіноче тріо НД с. Волі-Висоцької (кер. В.Подольська), солістка НД с. Равського  —  Руслана Жигайло, солістка НД с. Забір’я — Маргарита Білик, соліст НД смт. Куликова — Назар Пишко, солістка НД м. Рави-Руської — Соломія Лень, дует НД с. Гійча у складі Галини Дорош та Галини Чорної, соліст НД м. Дублян — Юрій Періг, вокальне тріо НД с. Крехова (кер. І.Боровець).

Зоряна ГУМНИЦЬКА.