Головна Культура В Туринці провели захід, присвячений Дню захисника України

В Туринці провели захід, присвячений Дню захисника України

738
0

Слава Україні! Героям Слава!

Днями у Туринківській ЗОШ I-III ст. відбулися загальношкільні батьківські збори. Директор школи М.М. Висоцька ознайомила батьків з основними нормативними документами Міністерства освіти і особливу увагу звернула на підготовку до ЗНО.

Вже стало доброю традицією в нашій школі після батьківських зборів проведення заходу, присвяченого Дню захисника України.

Слова «Слава Україні! Героям Слава!» перестали бути просто вітанням, це віддання шани найкращим, які не побоялися і пожертвували собою заради Батьківщини. 14 жовтня — свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій українського народу.

Святковий концерт було організовано, підготовлено і проведено в тісній співпраці  Народного дому «Просвіта» (директор Роман Висоцький) і школи (учні 10 класу, керівник О. А. Комісарчук). Глядачі відчули атмосферу козацької доби, дух і велич Січових стрільців, вояків УПА, незламність і патріотизм сучасних героїв-захисників. Учні 10 класу майстерно декламували, співали (Богдана Гута), виконували хореографічні композиції. Хор села Туринки (керівник Галина Вус) чудово виконав пісні, присвячені Пречистій Діві Марії, воякам УПА, героям Небесної Сотні. Матері (О. Батюк, О. Білик, О.Троць) проникливо звернулися до тих, хто там, на Сході, захищає наш крихкий кордон.

Яскравою була розповідь директора школи, вчителя історії Марії Висоцької про наших односельчан-вояків УПА, до могили яких покладено живі квіти.

Всі найкращі слова учасниками концерту було звернуто до наших хлопців-односельчан, учасників АТО, які були запрошені на цей захід. Ми подарували їм свої дитячі серця і квіти. За запрошення і слова підтримки всім нам подякував випускник нашої школи, учасник АТО Мар’ян Волощук.

Найбільш хвилюючий момент дійства — це вручення “Ордена матері бійця» сестрі загиблого нашого односельчанина Ростислава Бойка. Нагороду вручив сільський голова Олексій Пугач.

Концерт був багатий на емоції, переживання, сльози. Ми, молоде покоління, розуміємо, що захисники України — це наші герої, якими ми пишаємося.

На завершення концерту всі присутні виконали «Боже великий, єдиний». М. Висоцька подякувала учасникам АТО, хору, учням 10 класу, Ользі Комісарчук, Роману Висоцькому за високодуховний, патріотичний захід.

Слава Україні!Героям Слава!

Тетяна БЕКИШ, уч. 10 класу,
голова учнівського
самоврядування
Туринківської ЗОШ I-IIIст.