Головна Культура В Забір’ї відбувся пісенний фестиваль

В Забір’ї відбувся пісенний фестиваль

437
0

Славмо Україну в роботі, творчості, житті

Веселу музику та спів чутно було ген-ген, адже забірчани сонячної недільної
днини святкували ІІ пісенний фестиваль “Забір’я скликає друзів”. Чарівні мелодії запрошували гостей до епіцентру урочистостей. На співочому полі, яке є окрасою не тільки Забір’я, а й цілої Жовківщини, розгорнулися грандіозні народні гуляння. Мабуть, не було такого мешканця, який би святкового дня залишився вдома. Усі — на фестинах!

Недарма кажуть, що пісня — душа народу. Пісня є невід’ємною частиною життя українців, у ній народ зберігає свою історію, традиції. У ній — бездонна мудрість, у ній — дух.

Як годиться, за християнським звичаєм поблагословив дари поля та фестини о. Володимир Мартинюк.

Сердечно привітати таку дружню та веселу громаду на чолі з умілим керівником Зеновієм Сеньком прибуло чимало гостей. На ІІ пісенний фестиваль приїхали перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, перший заступник голови Жовківської РДА Любов Дунець, голова Жовківської районної ради Роман Горбань разом із начальником інформаційно-аналітичного відділу Жовківської райради Василем Пущинським, депутат Львівської обласної ради Роман Демчина та голови навколишніх населених пунктів.

Почесні гості оцінили гостинність забірської громади — побували на презентації усіх вулиць, жодну не обділили увагою.

Гарний настрій, чудові емоції та видовищні виступи забірчанам та гостям дарували місцеві самодіяльні артисти, запрошені колективи школи мистецтв із Рави-Руської, центру творчості м. Жовкви — учасники зразкової студії Вікторії Кирилюк та хореографічний колектив “Перлинка”, авторка та виконавиця власних пісень з м. Львова Андріана Сабалдир, народний колектив “Джерело” с. Рати, учасники художньої самодіяльності НД сіл Річок, Волиці, вокальний ансамбль “Калинонька” Синьковицької  ЗОШ та інші.

Окрім піснеспівів, забірчани розважалися на атракціонах, відбувалася виїзна торгівля. А ще були гості з Червонограда — благодійна організація “Дзвін” — та Львова — видавництво “Каменяр”, що презентували художню літературу.

Мистецтво об’єднує людей, робить їх добрішими, щасливішими, воно не має
кордонів, йде від серця, від душі. Тож спасибі, забірська земле, за талант, за
творчість, за горіння душ. Усі виступаючі — талановиті люди. Не зупиняйтесь, за
будь-яких обставин ідіть уперед, до вершин. Хай щастить! До зустрічі на ІІІ фестивалі!

Зоряна ГУМНИЦЬКА