Головна Культура У Жовківській школі відбулось свято на тему «Тато, мама, я – спортивна...

У Жовківській школі відбулось свято на тему «Тато, мама, я – спортивна сім’я»

799
0

Лиш один рецепт на світі

Всім – усім підходить людям:

Спорт любити слід –

Проживеш до ста літ.

Сім’я – це місце, де виховуються загальнолюдські цінності і поняття. Саме в сім’ї починається становлення і гармонійний розвиток кожної дитини. Здорова сім’я – це основа щасливого життя.

З метою пропаганди ідеї здорової сім’ї і залучення батьків до здорового способу життя, днями учні 2-Б класу Жовківської ЗОШ № 1 (класний керівник Олена Козак, музичний керівник Марія Демків) провели свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Діточки зуміли передати своїм батькам емоції, бажання та прагнення брати участь у спортивному святі. Сценарій змагання був розроблений з врахуванням того, щоб і глядачі, і учасники отримали від свята тільки позитивні емоції та задоволення. Завчасно був прикрашений спортивний зал, підготовлені атрибути до спортивних ігор, підібрані естафети для учасників.

І ось настала довгоочікувана мить, родинні команди вже чекали на свій вихід, а глядачі, затамувавши подих, спостерігали за дійством у спортивному залі. У святі взяли участь дві команди, які підготували назву команди, емблеми, гасло. Найактивнішою стала сім’я Юрги. Після представлення команд, кожен учасник приймав участь у різноманітних естафетах, а їх було аж 10.

На святі батьки і їхні дітлахи із задоволенням перевіряли свою влучність і швидкість, виконуючи забавні завдання, які насправді були не такими вже й простими і вимагали гарної фізичної підготовки. Дружні спортивні команди подолали всі перешкоди на своєму шляху. Вони падали, піднімалися, сміялися і бігли далі. Обидві команди — «Зайчата» та — «Сонечко» були неперевершені, веселі, спритні. А головне — підтримували одне одного, не звертаючи уваги, що з різних груп, що кожен прагнув перемоги.

Перше місце виборола команда «Зайчата», ну а «Сонечко» відповідно – друге. Переможці отримали медалі з рук завідувача сектору молоді та спорту Жовківської РДА Ольги Калиновської.

— Захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я» — це хороший приклад для тих, хто рідко проводить час і дозвілля зі своєю сім’єю. Подібні свята дають здоровий розвиток сімейних стосунків не тільки фізично, а й духовно, — підсумувала свято заступник директора школи Вікторія Антохів.

Популяризація спорту та здорового способу життя серед родин – такою була основна мета заходу. Адже саме в сім’ї дорослі повинні показувати дітям, як вони займаються спортом, повинні долучати своїх чад до спорту. Гадаю, із завданням організатори впорались.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.