Головна Культура VI Міжнародний фольклорний фестиваль у Ріміні

VI Міжнародний фольклорний фестиваль у Ріміні

437
0

Вихованці Жовківського центру творчості з 20 до 26 травня здійснили незабутню поїздку країнами Європи. В Кракові (Республіка Польща) відчули настрій і неповторний клімат міста, побачили площу Ринок — його серце, торгові суконні ряди, готичний костел Діви Марії, королівський замок Вавель, постать дракона, що зветься вавельським, і який став візитівкою Кракова. На другий день усіх вразив Відень (Австрія). Віденська опера, резиденції імператорів, будинок Парламенту, «присутність» Моцарта, відвідання кав’ярні — далеко не всі прекрасні спогади про Австрію.   

Нічний переїзд видався не таким обтяжливим, коли ступили на землю італійського курорту Ріміні, який розташований на березі Адріатичного моря. Це сучасне місто, де відбувався VI Міжнародний фольклорний фестиваль.                             

23 травня гуртківці хореографічних колективів «Перлинка», «Стиль», «Крик», народної вокальної студії Вікторії Кирилюк виступали на одній сцені з  колективами Хорватії, Литви, Білорусії, Болгарії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Австрії, Франції, Індії. Виступ вихованців Центру творчості зустріли бурхливими оплесками. Жінки-українки, які займали перші ряди, зі сльозами на очах слухали рідну мову, у їхніх руках тріпотіли національні прапорці.        

Окрім цього, діти відвідали Італію в мініатюрах і найдревнішу республіку у світі Сан-Марино з пам’ятником Гірібальді, Воротами Сан-Франческо, Площею Свободи.  

Уся  подорож залишила незабутні враження у дітей і педагогів. 

Ірина ЧУРІЙ,

директор Жовківського центру творчості.