Головна Культура У Львові розгорнули рекордний прапор України

У Львові розгорнули рекордний прапор України

334
0

2 травня на площі біля пам’ятника Івану Франку активісти розгорнули найбільший державний стяг України розміром 60x40 метрів. Акція відбулась у рамках форуму «Схід і Захід разом».

«Батьківщина Молода» започаткувала ініціативу молоді з різних куточків України, щоб підтвердити свою єдність та одностайність. Так, на травневі свята близько 100 студентів з Донеччини та Луганщини провели у Львові, ознайомились із туристичними місцями нашого краю, подружилися з ровесниками.  Молодих людей, звісно, об’єднує набагато більше, ніж роз’єднує, й усі вони прагнуть жити і будувати своє майбутнє у єдиній незалежній Українській Державі! Учасники форуму «Схід і Захід разом» саме і  провели дискусію щодо бачення України XXI століття, висловили свої думки і пропозиції. Через декілька тижнів планується організувати поїздку студентів із Західної України на Схід. Єдність української молоді дуже важлива у теперішній час.

Молодь багаточисельно  вишикувалась від пам’ятника І. Франку до головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка. Під патріотичні вигуки «Слава Україні!», «Героям слава!», «Україна понад усе!» присутні сформували колону, якою передали прапор. Опісля даного дозволу із ентузіазмом та запалом усі приступили до розгортання державного знамена. До такої грандіозної події долучилась кандидат у президенти України Юлія Тимошенко, яка цього дня відвідала Львівщину, взяла участь у молодіжному форумі «Схід і Захід разом». Лідер «Батьківщини» відповіла на запитання журналістів, поспілкувалася із учасниками акції.

Дійство розгортання найбільшого Державного прапора України направду захоплююче. Вже за кілька  хвилин уся площа була повністю вкрита синьо-жовтим стягом. Люди, які опинилися під знаменом грандіозного розміру, не стримували своїх емоцій та захоплення. Найбільш заінтригованими були діти. Під розгорнутим прапором кожен почував себе захищеним і зігрітим думкою: «Українці – єдина нація». Схід і Захід повинні бути разом, усі ми того нині прагнемо найбільше і готові  захистити нашу державу від російської агресії. А такі спільні акції єднають українців, згуртовують і загартовують, виховують підростаюче покоління.

До акції розгортання рекордного прапора України у Львові долучились народний депутат  Василь Пазиняк та активісти «Батьківщини Молодої» Жовківщини, які брали участь у форумі.

Прапор-рекордсмен занесено у Книгу рекордів України та Книгу рекордів Гіннеса, як найбільший Державний прапор України. Його розмір становить 2400 м. кв. Найдовший прапор України вперше було представлено в Тернополі у 2010 році, у рамках акції «Ровесники Незалежності» молоді люди розгорнули прапор довжиною 9,5 км. Тепер красиве й емоційне дійство  відбулося у Львові. Далі стяг помандрує у найбільші міста України.

Уляна Лащівська.