Головна Культура Виховуймо себе в любові

Виховуймо себе в любові

479
0

У Великогрибовицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів освятили  статую Божої  Матері та куточок пам’яті Героїв Небесної Сотні і загиблих Героїв АТО «Слава України».  Ця незабутня подія зібрала учнів школи, вчителів, батьків та благодійників.

Особливо зворушливо звучали християнські пісні, які заспівали діти 6 та 8 класів під керівництвом вчителя християнської етики Н. Шпік. Священнослужитель о. Михайло привітав усіх присутніх із визначною подією, відзначив дирекцію  та педколектив школи   за духовний оберіг для їх вихованців. Присутні на посвяті почули духовні настанови отця Михайла, який благословив усіх присутніх на мир, на добру долю і успішне навчання. Директор школи Г. Макогін подякувала вчителям, батьківському комітету, які долучились до оформлення куточка миру та духовності, а найперше благодійникам школи – В. Барбадину й І.Сеньку за подаровану статую Матері Божої. Не оминув нас своєю увагою і сільський голова І. Питель, який завжди підтримує школу, цікавиться її життям. Саме завдячуючи усім цим людям тепер у школі є  те духовне місце, куди кожен учень школи може прийти, помолитися, поділитися з Богом найсокровеннішим, почерпнути силу й натхнення. Адже діти, виховані в християнському дусі, зможуть стати гідними громадянами України.

Один старий монах сказав колись до своїх учнів: «Коли людина любить Бога, вона прагне бути досконалою. Це — як золото в горнилі, воно не одразу стає чистим злитком. Воно має пройти довгий шлях випробувань високою температурою, щоб усі брудні та шкідливі домішки випарувались. Лише тоді світ може побачити яскраве сяйво дорогоцінного металу…». Так і ми з вами маємо шукати в собі Бога. Кожною думкою, кожним своїм вчинком творити добро і нести любов. Любити себе, любити дітей, любити все те, що нас  оточує, не заради користі чи вигоди, а простою звичайною Божою любов’ю.

Тільки той, хто вміє любити себе, вміє по-справжньому любити інших.

Ми з вами маємо  виховувати молодь так, щоб вона  була гідним громадянином своєї української нації, нації, яка встає з колін, нації, яка переживає зараз дуже болісне народження.  Ми з вами маємо  виховувати таку молодь, щоб вона жила і працювала справедливо на своїй Богом даній землі. Й цьому маємо її научати ми – батьки, вчителі…

Галина Васьків,
заступник директора з НВР Великогрибовицької  ЗОШ,
голова Жовківського  осередку ВО українок «Яворина».