Головна Культура Жовків’яни зібралися на Вічевій площі щоб вшанувати Тараса Шевченка

Жовків’яни зібралися на Вічевій площі щоб вшанувати Тараса Шевченка

477
0

Пізнаваймо багатство його і ділімося ним…

Творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Майже кожен рядок, написаний  українським генієм, підходить до відображення того складного періоду, що переживає український народ сьогодні. І, мабуть, не випадково, ще більш рідними та пророчими здаються слова Тараса про Україну тепер, коли ми відзначаємо 205 річницю від Дня його народження.

Напрочуд теплої недільної днини небайдужі (!?) жовків’яни зібралися на символічному місці, яке, до речі, п’ятнадцять років тому було посвячене саме для спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку в м. Жовкві, на площі Вічевій, аби вшанувати видатного сина нашої держави.

Віче розпочалось із промови Михайла Коляди, голови Благодійного фонду зі спорудження пам’ятника Т. Г. Шевченку в нашому місті та покладання вінків до символічного постаменту. Представники духовенства відслужили поминальну Панахиду за упокій душі Кобзаря. Далі з промовою виступив директор ДП «Жовківський лісгосп» Степан Сохнацький, який коротко розповів про роботу, яка ведеться щодо спорудження пам’ятника Генію України в Жовкві. Звучали вірші та пісні на слова подвижника української нації.

Тарас Шевченко все своє життя віддавав за Україну, за вільний народ і святу правду. Господь Бог дав нам Україну, чудовий край з краєвидами, лісами, горами, степами, озерами. Господь Бог дав нам можливість будувати свою державу, Шевченкову Україну, якої не мали століттями.

Плекаймо і цементуймо свідомість, культуру і духовність, будуймо свою власну державу, виконуючи пророчі слова провідника: «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

P.S. Щорічно не тільки ми, ук-раїнці, вшановуємо Кобзаря. У всьому світі його величають, й у різних куточках планети споруджено па-
м’ятники. Навіть у Росії. Прикро, що його немає в нашому місті. Прикро і те, що на поминальне віче не прийшли очільники ні району, ні міста. Як наголосив Степан Степанович Сохнацький, місце для пам’ятника вже визначене і погоджене. Сам макет постамента вибрано, от тільки на сьогодні все впирається в кошти і добру волю самих жовків’ян. Шановні мешканці, не будьмо байдужими, зробімо щось добре для наших нащадків.

Зоряна ГУМНИЦЬКА