Головна Соціальне життя Дні енергії-2016

Дні енергії-2016

383
0

Жовква вже другий рік поспіль відзначає «Дні енергії-2016» в рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється».

Участь у конференції «Енергоефективність – вимога сьогодення» взяв заступник голови Жовківської райдержадмі-ністрації Юрій Дубневич. Конференція проводилась в рамках відзначення містом щорічних Днів Енергії. Головними темами конференції стали оцінка поточної ситуації в сфері енергозбереження, обговорення технологій термомодернізації будівель, механізми залучення державних коштів для впровадження енергозберігаючих заходів.

Щорічні міські Дні енергії в рамках Угоди мерів задумано Європейською Комісією як засіб своєрідної кількаденної «мобілізації» мешканців, політиків, підприємців, представників громадських організацій, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в місті, регіоні, країні та світі.
Мета Днів – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

На пл. Вічевій у Жовкві провели низку заходів до Днів Енергії-2016. Розпочалися вони конкурсом між трьома міськими школами зі збору використаних батарейок. Після цього діти представили свої роботи на тему енергозбереження з полімерної глини. Також пройшов конкурс малюнка між найменшими жителями міста, а на стадіоні ""Розточчя" відбувся футбольний дитячий міні-турнір між дівчатами. Змагались юнки трьох жовківських команд.

Наш кореспондент.