Головна Спорт Автомобілісти-професіонали – на теренах Жовківщини

Автомобілісти-професіонали – на теренах Жовківщини

275
0

1-2 квітня 2017 року на території Жовківського району проходив І етап Кубка Львова з трофі-рейдів – 2017. Мета змагань — підвищення водійської майстерності українських спортсменів, виховання любові до технічних видів спорту та розвитку автоспорту на теренах України. Організатором рейду виступив  позашляховий клуб «Львів 4х4» при підтримці Жовківської РДА та компаній «FREE WAY SHOP», «НАШ ДАХ», «ГРАН ДИЗАЙН», «ЛеоКотел», ПП «Рома». Захід відбувся за інформаційної підтримки AUTO.RIA та підтримки страхової компанії «ДНІСТЕР».

У перший день змагань близько 30 екіпажів на  позашляховиках та квадроциклах вирушили на територію горбистого пасма  Розточчя, де мандрували  лісовими дорогами в пошуках КП (контрольних пунктів) та змушені були вкластися в контрольний час.

2 квітня в кар’єрі у с. Старій Скваряві автомобілісти демонстрували професійні навики водіння в складних умовах (на світлині — техніка), за яким із захопленням спостерігали сотні жовківчан.

Після завершення змагань, у Жовкві, на площі Вічевій, відбулося нагородження переможців І Етапу Кубка Львова-2017 з трофі-рейдів «Жовква Трофі». З вітальним словом виступила голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур, яка сказала, що, окрім отримання задоволення учасниками і глядачами, увага акцентується на пропаганді здорового способу життя цього виду автоспорту зокрема. Також Надія Щур висловила подяку всім, хто долучився до проведення цікавого заходу, зокрема, подяку від Жовківської РДА вручено директору ПП «Рома» Роману Демчині — за активну підтримку проведення І етапу Кубка Львова-2017 з трофі-рейдів на території Жовківського району.

Довідка. На відміну від автогонок, у трофі-рейдах важлива не швидкість проходження маршруту – необхідно укластися в заліковий час й успішно пройти всі спецділянки, виконати завдання всіх змагальних етапів. Бездоріжжя на ділянці може бути настільки складним, що проходження декількох кілометрів займе багато часу. Деякі відрізки маршруту вимагають більших можливостей від техніки й високого рівня підготовки спортсменів. Обов’язкова підготовка техніки включає наявність «захистів». Крім цього, на автомобіль встановлюються необхідні на маршруті аксесуари: лебідки, хай-джеки, акумулятори великої потужності й т.д. Учасниками трофі-рейдів є екіпажі, які складаються із двох осіб – пілота й штурмана.

Наш кореспондент.