Головна Спорт Бронза — теж добре

Бронза — теж добре

276
0

У навчальних закладах України вже багато років проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”), спрямована на виховання юних патріотів України в загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладах на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Патріотичне виховання — це виховання найважливіших духовно-моральних і культурно-історичних цінностей, що відображають специфіку формування та розвитку українського суспільства і держави, національної самосвідомості, способу життя, світорозуміння і долі нації. Цікаво, що стати Джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби, пройшовши певні випробування як фізичні, так і моральні. Причому духовна загартованість передувала фізичній, якої набували упродовж кількох років.

Цьогоріч учні — Віталія Гринюка та Тарас Корнега Рава-Руської ЗОШ № 1 разом із учителем захисту Вітчизни Миколою Смолинцем узяли участь у Всеукраїнському вишколі “Джура-Прикордонник”, який проходив на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря Момота в м. Оршанець Черкаської області.

Учасники змагання сміливо долали перешкоди, здобуваючи довгоочікувану перемогу в різноманітних конкурсах, адже програма складалася з п’яти комплексів. Це — інтелектуально-мистецький, фізкультурно-спортивний, туристсько-спортивний, військово-прикладний та медично-рятувальний. Окрім змагань, учасники, а це школярі з різних куточків нашої Батьківщини, мали нагоду побувати і в Каневі, і в Чигирині…

Змагання видалися нелегкими, але цікавими та захоплюючими. За результами вишколу  Тарас Корнега посів ІІІ почесне місце.

Саме такі військово-спортивні вишколи сприятимуть військово-патріотичному вихованню молоді та підготовці до служби в Збройних Силах України, набутті знань, умінь і навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни.

 

Зоряна ГУМНИЦЬКА.