Головна Спорт День шахів на Жовківщині

День шахів на Жовківщині

288
0

20 липня – Міжнародний день шахів. Це міжнародне свято, оскільки в шахи грають практично скрізь. У багатьох містах засновані шахові клуби, в них збираються справжні шанувальники цієї стародавньої гри. Традиційно у цей день проводяться турніри, сеанси одночасної гри, показові заняття, зустрічі з відомими шахістами.  Постановою Верховної Ради України 20 липня  оголошено Днем шахів в Україні.

Минулої середи сектор молоді та спорту Жовківської РДА спільно із шахово-шашковим клубом «Дебют» організували відзначення Дня шахів на Жовківщині.

Керівник секції шахів ДЮСШ «Юність»  Володимир Копцюх провів ознайомче шахове заняття у дитячому центрі оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка» та організував шаховий турнір для дітей, що відпочивають у цьому оздоровчому закладі. В приміщенні шахового класу в Жовкві,  за сприяння Жовківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор  В. Кожушко), було організовано шахове заняття для дітей з багатодітних, кризових сімей та дітей, батьки яких приймали участь  в зоні АТО.

У приміщенні Жовківської райдержадміністрації відбувся товариський шаховий матч між представником Жовківської РДА Віталієм Павлосем та працівницею Жовківської районної ради Любов’ю  Орищин (на світлині внизу).

О 16.00 годині на терасі Жовківської міської ради, за сприяння Туристично-інформаційного центру міської ради (директор Л. Кравець), вболівальники спостерігали за шаховим матчем між кращими гравцями міста – кандидатом у майстри спорту Володимиром Копцюхом та першорозрядником Володимиром Аврамцем (на світлині вгорі). У напруженій боротьбі перемогу здобув Володимир Копцюх.

Продовженням  заходів із відзначення Дня шахів стали шахові змагання серед дітей та дорослих , які відбулися минулої неділі на площі Вічевій. Серед дорослих переміг Петро Лесик (Жовква), серед школярів — Денис Кушнір (Рава-Руська). 

Наш кореспондент.