Головна Спорт До абсолютного не дотягнув шашкіст з Львівщини

До абсолютного не дотягнув шашкіст з Львівщини

271
0

У затишному залі Львівської науково-технічної бібліотеки, що на проспекті Шевченка, зібрались найсильніші шашкісти області на чергову відкриту першість Львівщини з шашок-64.

Боротьбу за чемпіонство повів 21 спортсмен з усіх куточків області, а також наші сусіди із Тернопілля. Сильний стартовий склад учасників — семеро майстрів спорту, дев’ять кандидатів в майстри та першорозрядники — обіцяв цікаву та напружену гру впродовж цього турніру.

Жовківщину у змаганнях представляли три учасники: майстер спорту Іван Бутляр (Жовква-Мацошин) та першорозрядники В. Кухта (Зашків) і М. Фуц (Купичволя).

Як і передбачалось, турнірна дистанція видалась доволі складною. Вісім турів за швейцарською системою, відведених для визначення переможця, та навіть матчі із двох партій не визначили абсолютного чемпіона. Набравши по дванадцять очок із шістнадцяти можливих, фінішну стрічку одночасно перетнули кандидат у майстри спорту В. Музика (Львів-Турка) та наш земляк Іван Бутляр. Додатковий матч для визначення абсолютного переможця не відбувся, позаяк такий пункт у положенні було викреслено. Підрахунок коефіцієнтів виявився кращим у В. Музики. Тому його вперше визнано чемпіоном Львівщини. Третім у впертій боротьбі з майстрами В. Возничкою (Львів)  та І. Славичем (Турка) став майстер зі Стрийщини І. Ганяк. Усі троє набрали одинадцять очок.

Прикро, що деякі учасники, зокрема неодноразова переможниця чемпіонатів області З. Анісімова (Н. Розділ), а також першорозрядники Я. Одноріг (Львів) та В. Яськів (Тернопіль), в гонитві за очками були готові на усе, забувши про правила чесної гри, які існують в усіх видах спорту.

Вітаємо В. Кухту та М. Фуца з пристойним виступом та підтвердженням норми першого розряду з шашок-64. Від жовківчанських учасників особлива вдяка завідувачу сектору молоді та спорту Жовківської РДА Ользі Калиновській за посильне сприяння та підтримку.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.