Головна Спорт Де тут справедливість?

Де тут справедливість?

306
0

Цьогорічні футбольні баталії на Жовківщині завершились новим великим скандалом. І багато хто із футболістів, наставників та простих фанів районного футболу переконались у тому, що і аматорський футбол став частиною великої закулісної політики футбольних представництв району. Про це свідчать факти порушень здорової спортивної конкуренції між футбольними командами Жовківщини, які ми люб’язно Вам викладемо у цьому матеріалі.

Цілком ймовірно, що на першому місці в чемпіонаті району з футболу у вищій лізі жовківчани побачать ФК «Волиця». Команду, яка «зусиллями» 12 гравця (представник команди, член КДК В. Гайдучок) додатково, на рівному місці, дописала собі 9 очок. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФ Жовківщини «подарував» команді «Волиця» 9 (дев’ять) очок. Приймаючи свої рішення, цей орган порушив Конституцію України ст. 61 («Ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності за одне й те саме правопорушення»), Регламенту районної федерації футболу, принципи чесної гри, навіть здоровий глузд…

Судіть самі… Ми розповімо про цей інцидент із самого початку та викладемо усі факти правопорушення спортивного регламенту і футбольної солідарності.

Матч Синьковичі – Волиця 4:2 (рішення КДК 0:3).

Згідно з Протоколом № 2 загальних зборів представників футбольних клубів Вищої ліги від 11.08.2015 р., вирішили за порушення норм регламенту чемпіонату району з футболу сезону 2015 року та рішенням загальних зборів представників футбольних клубів від 14 травня 2015 року притягнути ФК «Синьковичі» до дисциплінарної відповідальності у виді оплати штрафу в 3000 (три тисячі) грн. та знято з команди ФК «Синьковичі) 5 (п’ять) очок.

І за те саме порушення, згідно  з рішенням КДК від 11.08.2015 р., результат матчу 10 туру Синьковичі-Волиця 4-2 анульовано, перемогу 0-3  зараховано команді «Волиця».

Матч Волиця – Річки 0:3 (рішення КДК 0:3).

29 вересня 2015  — рішення розширеного засідання ФФ за участю КДК та Апеляційного комітету за те, що футболіст юнацького складу змінив прізвище із Салітри на Гринду, а в заявці ФК «Річки» не виправлено і за помилкове внесення в протоколи матчів Салітри-Гринди ФК «Річки» оштрафовано на дві тисячі грн. 2 жовтня 2015 року – штраф оплачено.

За таке саме порушення 3 жовтня 2015 року – засідання КДК ФК «Річки» зняли 3 очки на користь «Волиці» (при тому, що протест був поданий невчасно, неправильно, а «неіснуючий гравець», як написано в протоколі засідання КДК, не міг вплинути на результат гри).

Матч Замок – Волиця 3:0 (рішення КДК 0:3).

«Волиця» подала протест на гравця, який взагалі не був записаний в протоколі матчу (зі слів представника ФК «Замок»).

P.S. Зайнявши за один тур до закінчення чемпіонату 3-є місце, наша команда (ФК «Річки») стрибнула двічі вище себе, тому проблема не в 3-х очках, які нам незаконно відібрали, а в тому, що, на нашу думку, «ФУТБОЛ – БІЛЬШЕ, НІЖ ГРА», і ця гра має бути чесною, хоча б для дітей, які люблять цю гру.

Довідка. «ФК «Річки» — дебютант вищої ліги сезону 2015 року – грає двома складами, без футболістів, які грають в обласному чемпіонаті, всі футболісти — мешканці села Річки».

Андрій ТКАЧИШИН, начальник команди.

Від редакції. Ця дуже болюча та неприємна тема прикро вразила журналістів редакції районного часопису, адже спостерігати за тим, як твориться таке свавілля та ще й в чесній спортивній боротьбі — ми не можемо. Тому одразу відгукнулись на прохання представників футбольної команди ФК “Річки” та погодились їм допомогти. Тож беремо цю ситуацію  на журналістський контроль. А з виходом цієї публікації зобов'язуємось усіма можливими методами сприяти логічному вирішенню цієї спортивної колізії. З цого приводу звертаємось до вищого керівництва Жовківської футбольної ліги з проханням — дати чітку та аргументовану відповідь на питання — “Куди подівся справжній футбол на Жовківщині та що за свавілля коїться у рядах Федерації і КДК???” Будемо раді опублікувати ваші коментарі і все ж таки сподіваємось на відверту та конструктивну розмову із керівництвом футбольного простору рідного Розточчя. Журналісти газети “Відродження” не будуть стояти осторонь, коли відбуваються такі футбольні злочини.