Головна Спорт Кубок виграли, і про здоров’я подбали

Кубок виграли, і про здоров’я подбали

237
0

«Якщо виграємо Кубок «Золотий колос України» — кину курити», — запевняв дівчат-футболісток, з якими їхав у Скадовськ Херсонської області на фінальні змагання першості ВФСТ «Колос» АПК України, головний районний «копосівець» Ігор Савка.

Схоже, така обіцянка таки вилинула на психологічні та фізичні кондиції підлеглих, бо додому поверталися з найвищою нагородою та золотими медалями.

Наші дівчата, що представляли на всеукраїнському рівні Львівську область, провели всі поєдинки, як кажуть, на одному диханні, здобувши максимальну кількість балів. Звісно, перемоги для п’ятнадцятирічних спортсменок, були нелегкими. Та, крок за кроком, жовківчанки впевнено ішли до мети, вигравши усі шість матчів. Двічі «під роздачу» потрапили ровесники з «Лідера» (Полтавська обл.) — 1:0 і 2:1 «Колоса» (Херсонська обл.) — 2:0 і 2:0, їх земляки із «Золотої ниви» — двічі по 1:0.

Особливо впертою і напруженою була остання зустріч із «Золотою нивою». Наших дівчат влаштовувала і нічия, проте поразка навіть з мінімальним рахунком не давала змоги завоювати головний трофей. Аби не випробовувати долю, наші землячки, завдяки Марії Колещук, яка забила вирішальний м’яч, поставили усі крапки над і. Тож вперше за час проведення таких змагань Кубок «Золотий колос України» «прописався» на Жовківщині.

Заслуженої похвали заслуговують капітан команди Людмила Бортник (с. Городжів), тренер футбольної дружини «Юність» Тарас Паска та голова Ро ВФСТ «Колос» Ігор Савка.

Останній, до слова, завдячуючи старанню футболісток, позбувся шкідливої звички.

Варто згадати й фінансове сприяння добродіїв Ігоря Жука, Володимира Федюка та Ярослава Гумена.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.