Головна Спорт Львівська школа — третя в Україні

Львівська школа — третя в Україні

244
0

Днями до Львова з Міністерства молоді та спорту України надійшло приємне повідомлення про високу оцінку діяльності Львівської школи вищої спортивної майстерності. За результатами діяльності подібних шкіл у 2014 році (а таких шкіл  в Україні – 33) Львівська ШВСМ (директор депутат Жовківської районної ради, свободівець Петро Климчук) посіла третє місце.

Попереду тільки значно більші та потужніші — Харківська (629 спортсменів, 28 відділень із видів спорту) та Дніпропетровська (418 спортсменів та 18 відділень). Львівська ж школа налічує лише 234 спортсмени у 14 відділеннях.

Але саме вони принесли пот-рібну кількість очок, що дозволили піднятися з четвертого за 2013 рік місця на третє. Варто зауважити, що впродовж останніх 12 років Львівська ШВСМ постійно входить до квартету найкращих в Україні.

Головне завдання школи – підготовка висококласних спортсменів для збірних команд, і 117 львівських спортсменів входять до різних команд країни (національної, молодіжної, юніорської), які ведуть безпосередню підготовку до чемпіонатів та Кубків Європи і світу, майбутніх 2016 року Олімпійських ігор.

У минулому році чемпіонами світу ставали львів’яни Юлія Ткач (вільна боротьба), Роман Бондарук та Олександр Петрів (кульова стрільба), лучники Маркіян Івашко, Георгій Іваницький і Вероніка Марченко. Ще понад десяток спортсменів сходили на п’єдестали пошани світових та континентальних змагань.

Подібних успіхів не було б, якби не самовіддана, а іноді, й фанатична робота тренерського складу, де 35 осіб носять почесне звання заслуженого тренера України, а семеро є заслуженими працівниками фізичної культури та спорту України, причому 15 з них працюють у складах національної збірної України у різних видах спорту. Хто нині не знає імена львівських наставників – Дмитра Сосновського (бокс), Андрія Пістуна (жіноча вільна боротьба), Андрія Орліковського (жіноче фехтування на шпагах), Марію Гавелко та Віктора Михайленка (стрільба з лука), і це тільки частина тих, хто виводить вихованців львівської школи у чемпіони.

34 вихованці ШСМЛВ брали участь в Олімпійських іграх в останні двадцять років, здобуваючи медалі різної вартості. Нині готуються до участі у ХХХІ Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро від Львівської ШВСМ тридцять спортсменів із десяти видів спорту.

Тож результати роботи тренерів та спортсменів в останні роки свідчать, що школа на правильному шляху у своїй діяльності, незважаючи на обмеженість фінансування у придбанні сучасного високоякісного спортивного інвентаря та екіпіровки. І ще одне: ситуація у країні вимагає підтримки української армії  в боротьбі з агресорами, і нині серед бійців Національної гвардії перебувають два провідні велосипедисти школи Юрій Цюпик та Олег Чепель.

Вітаємо ЛШВСМ з успіхом, і хай множаться нагороди, здобуті її вихованцями!

Іван ЯРЕМКО.