Головна Спорт На чемпіонаті України з настільного тенісу представники Жовківщини досягли вагомих результатів

На чемпіонаті України з настільного тенісу представники Жовківщини досягли вагомих результатів

292
0

Наші — найкращі!

Це — мова про талановитих дітей Жовківщини, що в зовсім юному віці вже досягли неабияких висот у спорті. Днями в Умані, що на Черкащині, відбувся чемпіонат  України з настільного тенісу серед міні-кадетів (2008 рік народження) та молодших. У тенісному турнірі взяли активну участь двоє вихованців жовківського спортивного клубу «LIRS OPEN» Діана Колєннікова зі Жовкви та Вадим Солтис зі Смерекова. Діти є вихованцями тренера Володимира Доброхотова. Цей п’ятиденний турнір став серйозним випробуванням для юних тенісистів та їхнього наставника. Адже серйозних суперників із 18 областей України було чимало — 46 дівчат та 59 юнаків. Змагання відбувалися у парному розряді (це коли пара дівчат виступає проти іншої пари),
індивідуальному та міксті (коли хлопець з дівчиною грають проти іншої такої ж пари).

У міксті Діана та Вадим  зупинились за мить від п’єдесталу – посіли четверте місце. Такий же результат чекав на нашу маленьку тенісистку і в індивідуальному розряді.
З проведених одинадцятьох «боїв» Діана перемогла у восьми. Та, доклавши максимум зусиль і показавши неабияку майстерність, вольовий характер та бажання перемогти, юна жовківчаночка таки здобула свою головну перемогу на чемпіонаті — срібну медаль у парному розряді, де боролася разом із Софією Чумарною із Полтавщини
проти представниць з Києва.

Це не перша висока нагорода у нелегкому спортивному доробку ще зовсім маленької дівчинки – восьмилітня Діана є ученицею третього класу Жовківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а в скарбничці  юної чемпіонки — вже 14 медалей. Це — вагомий здобуток малої тенісистки, що займається улюбленим видом спорту з 3,5 років!

Особливо дівчинка порадувала своєю вагомою черговою перемогою рідних – адже вдома за неї щиро вболівали бабусі, дідусі, мама Софія з маленьким братиком Данилком і татко Віталій, що, до речі, колись теж був спортсменом, грав у футбол за місцевий «Гарай», нещодавно він брав участь в АТО та є старшим викладачем тактики у Львівській Академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного.

Тож нехай і надалі щастить юним та наполегливим Діані та Вадиму! Нових перемог, вагомих здобутків та непохитної віри у свої сили!

 Надія Байбула