Головна Спорт На Львівщині відбувся Кубок світу з авіамодельного спорту

На Львівщині відбувся Кубок світу з авіамодельного спорту

311
0

У Великому Дорошеві успішно відбувся етап Кубка світу «Vilga Cup-2018» з авіамодельного спорту. У змаганнях узяли участь спортсмени з 11 країн світу — представники національних збірних України, Німеччини, Польщі, Литви, Словаччини, Туреччини, Чехії, Казахстану, Китаю, Кіпру та Росії. Етап Кубка світу «Vilga Cup-2018» з авіамодельного спорту проходив паралельно для 2 вікових груп: юніори (junior) – до 18 років та дорослі (senior) – від 18 і старші. Учасники змагалися у наступних класах: F3J — радіокеровані планери; F5J – радіокеровані планери з електродвигуном; F3K — радіокеровані метальні планери.

Змагання відбувалися під егідою Міністерства молоді та спорту України, Міжнародної авіаційної федерації та Федерації авіамодельного спорту України за активного сприяння управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Жовківської райдержадміністрації, Великодорошівської сільської ради. Безпосередніми організаторами змагань є Харківська і Львівська обласні федерації авіамодельного спорту. Головний cуддя змагань — Олексій Матусевич (м. Київ).

Чотири дні у небі біля В. Дорошева кружляли планери різних модифікацій. Йшла гостра боротьба за призові місця. Відрадно, що чи не в усіх класах домінували українці. Зокрема, у класі F5J «senior» бронзову нагороду здобув Олександр Синелиций, а його молодші колеги по збірній зайняли весь п’єдестал пошани у цьому ж класі (першим став Іван Дашко, другим – Дмитрій Григорієв, третім – Артем Кушніренко) та у класі F3J (І – Богдан Єрмак, ІІ – Андрій Ягодзінський, ІІІ – Дмитрій Григорієв). Призерами змагань у різних класах також стали авіамоделісти зі Словаччини, Туреччини, Німеччини, Польщі та Чехії.

Наш кореспондент.

Довідково.
Авіамодельний спорт – технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні і виготовленні моделей літальних апаратів (планерів, літаків, вертольотів та іншого) і в управлінні ними в польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту і на вищий пілотаж. У змаганнях беруть участь як дорослі спортсмени, так і спортсмени-юніори.