Головна Спорт На Жовківщині відбулися показові виступи автомобілів позашляховиків та квадроциклів І Етапу Кубку...

На Жовківщині відбулися показові виступи автомобілів позашляховиків та квадроциклів І Етапу Кубку Львова-2017 з трофі-рейдів «Жовква трофі»

325
0
Жовква трофі

На Жовківщині 2 квітня на кар’єрі у с. Стара Скварява відбулися показові виступи автомобілів позашляховиків та квадроциклів І Етапу Кубку Львова-2017 з трофі-рейдів «Жовква трофі».

На відміну від автогонок, у трофі-рейдах важлива не швидкість проходження маршруту – необхідно укластися в заліковий час й успішно пройти всі спецучастки, виконати завдання всіх змагальних етапів. Бездоріжжя на спецучастку може бути настільки складним, що проходження декількох кілометрів може зайняти багато часу. Проходження деяких відрізків маршруту вимагає більших можливостей техніки й високої підготовки спортсменів. Мінімальна підготовка техніки включає установку «захистів». Крім цього, на автомобіль установлюються необхідні на маршруті аксесуари: лебідки, хай-джеки, акумулятори великої потужності й т.п. Учасниками трофі-рейдів були екіпажі. Екіпаж складався із двох чоловік – пілота й штурмана.

Після завершення показових виступів на кар’єрі у Жовкві на площі Вічевій відбулося нагородження переможців І Етапу Кубку Львова-2017 з трофі-рейдів «Жовква трофі». На нагородженні з вітальним словом виступила голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур. Зі слів голови мета проведення трофі-рейдів є обширною, крім отримання задоволення учасниками і глядачами, увага акцентується як на пропаганді здорового способу життя загалом, так і на пропаганді позашляхового автоспорту. Окрім того, проведення трофі-рейду на Жовківщині зацікавило учасників і вболівальників природними принадами нашого краю. Багато учасників трофі з задоволенням приїдуть у ті місця ще, але вже з друзями і родинами. Також Надія Щур висловила подяку всім, хто долучився до проведення даного заходу, зокрема Подяку від Жовківської районної державної адміністрації вручено Роману Демчині директору ПП «Рома» за активну підтримку проведення І Етапу Кубку Львова-2017 з трофі-рейдів на території Жовківського району.