Головна Спорт На Жовківщині відбувся чемпіонат з волейболу серед чоловіків

На Жовківщині відбувся чемпіонат з волейболу серед чоловіків

298
0

У неділю у Жовківському спортзалі ДЮСШ райво відбувся черговий чемпіонат Жовківщини з волейболу серед  чоловіків. Організувала видовищний турнір РО ВФСТ “Колос”(кер. Ігор Савка).

До участі в змаганнях зголосилося сім дружин місцевих рад, де належно культивують цей вид спорту. Посперечатися за медалі до Жовкви приїхали волейболісти з Потелича, Рави-Руської, Волиці, Кам’янки-Липника, Жовкви, Зашкова. Вперше до цієї компанії потрапили воличани, а зашківці виставили аж дві дружини.

Зустрічі у двох підгрупах вивели до фіналу гравців верхового м’яча з Волиці, Рави-Руської, Потелича та головної команди зі Зашкова. У поєдинку за третє місце змагались потеличани та волицькі спортсмени. Дебютанти виявились “твердим горішком”, який їх суперники так і не зуміли “розкусити”. У результаті — звитяга амбітних початківців у двох сетах, а з нею “бронзові” нагороди. Привів хлопців на п’єдестал пошани тренер Василь Підлипний.

Як і очікувалось, впертим та безкомпромісним виявився фінальний поєдинок, в якому стосунки з’ясовували волейболісти зі Зашкова та з міста на кордоні. Якщо в першій партії зашківці були на голову вище від суперника (рахунок 25:14), то друга спроба тримала в напрузі і гравців, і вболівальників тривалий час. Шальки терезів схилялись то в один бік, то в інший. Фортуна виявилась прихильнішою до зашківців; як равчани не чинили спротив, все ж змушені були поступитися (27:29) і задовольнитися другим місцем. “Сріблу” рава-руські волейболісти завдячують капітану команди Богдану Васильківу та тренеру Володимиру Геруну.

Окремо слід віддати належне сім’ї Мотників зі Зашкова, які поставили волейбол у селі на досить пристойний рівень. Тренував команду батько Богдан, а допомагали їй зійти на найвищу сходинку пошани сини Олег (капітан команди) і Тарас. Склад команди переможців: Михайло Возняк, Михайло Снігур, Андрій Кравець, Олег і Тарас Мотники, Вадим Пись, Назар Брезіцький, Олег та Назар Цюпки.

Цікаве суперництво професійно розсудили головний арбітр Леонід  Гжебінський та секретар змагань Юлія Мороз. У врочистому нагородженні, яке проводили в. о. керівника управління освіти, молоді та спорту Жовківської РДА Ігор Тимощук та керівник РО ВФСТ “Колос” Ігор Савка, переможці пошановані кубками, медалями і грамотами.