Головна Спорт На Жовківщині вид спорту як карате набирає все більшої популярності

На Жовківщині вид спорту як карате набирає все більшої популярності

508
0

У спортивному житті Жовківщини такий вид спорту як карате набирає все більшої популярності. Чим викликав він особливе зацікавлення у молодих людей?

Сьогодні на наші запитання відповідає президент Жовківської районної організації карате, тренер Всеукраїнської організації кіокушинкай карате, розробник універсальної системи підготовки спортсменів у найкоротші терміни, студент 4-го курсу Львівського державного університету фізичної культури з дисципліни «Фізичне виховання», володар чорного пояса Мирослав Овчар.

Мирославе Петровичу, розкажіть, на якому етапі розвитку нині кіокушинкай карате у Жовківському районі?

— Відповідаючи на ваше запитання, хотів би донести до жовківчан, що розвиток карате у Жовківському районі досяг досить пристойного рівня. Батьки починають
розуміти, що, незважаючи на всі побутові проблеми, здоров’я дітей посідає найважливіше місце у житті. Здоровий організм, сильний імунітет сприяють опірності організму до захворювань та є запорукою подальшого нормального функціонування організму. В кіокушинкай карате є збалансована програма дій, в основі якої лежить всебічний розвиток дитини.

— Розкажіть, будь ласка, про універсальну систему підготовки, розробником якої Ви є?

— У цю систему входять фактори, що впливають на досягнення підготовленості спортсменів. Оскільки організм спортсмена віддає багато енергії під час змагань, то йому потрібне поповнення енергії. Під час тренувань проводяться семінари про правильне харчування, медичний контроль та заняття індивідуально вдома.

У харчуванні важливо знати, що основним джерелом енергії в організмі є вуглеводи (його містять буряковий сік, виноградний сік). Сили в організмі додає глікоген, який міститься у м’ясі. У весняний час, коли організм виснажений, потрібне поповнення вітамінами (овочі, фрукти). Категорично заборонено вживати модифіковані та штучні продукти (сухарики, чіпси).

— Як фізичні вправи впливають на організм людини?                        

— Під час занять фізичними вправами клітини м’язів набухають та стискають вени, тим самим змушуючи кров гнати до життєво важливих органів, позбавляючи їх кисневого голодування.

Відсутність кисневого голодування дозволяє організму людини працювати, як злагоджений механізм і функціонувати, як одне ціле.

Під час занять карате в роботі беруть участь дихальна, м’язова, серцево-судинна системи та опорно-руховий апарат.

— Наші спортсмени брали участь у чемпіонаті Волинської області. Які результати вони показали?

— 9 березня у місті Нововолинську проходив відкритий чемпіонат Волинської області з кіокушинкай карате. Команду району представляла Жовківська районна організація «Овчар кіокушин». Вона була представлена 12-ма спортсменами, і всі вони зайняли призові місця: Володимир Басюк (с. Смереків) — 1 місце, Сергій Вільчинський (м. Жовква) — 1 місце, Дмитро Скрипка (смт. Куликів) — 1 місце, Максим Кубський (м. Жовква) — 1 місце, Софія Ханащак (с. Дорошів) — 1 місце, Андрій Лозинський (с. Добросин) — 2 місце, Андрій Магльований (смт. Куликів) — 2 місце, Василь Попович (с. В.Дорошів) — 3 місце, Мар’ян Гаврилишин (м. Жовква) — 3 місце, Василь Сирота (с. Сопошин) — кубок за волю до перемоги, Андрій Попович (с. В. Дорошів) — кубок за кращу техніку.

— Мирославе Петровичу, поділіться планами на майбутнє.

— 4 травня у місті Броди відбудеться чемпіонат України з кіокушинкай карате. Збірна команда Жовківського району розпочала посилену підготовку до цього чемпіонату (вона буде відбуватися за універсальною системою, розробленою мною). Ми плануємо здобути перші місця у всіх вагових та вікових категоріях.

Також буде відбуватися атестація на пояси, яку проводитиме мій тренер, бранчіф Львівської області, тренер української організації кіокушинкай карате, майстер 3-го дану, сенсей Микола Степанович Глєбов (м. Рава- Руська).

У травні-червні відбудеться літня школа організації на відпочинковій базі “Сонячні озера”( с. Блищиводи).

І найважливішою подією стане 3-й відкритий чемпіонат Жовківського району з карате, який плануємо провести у вересні, де будуть присутні близько 150 спортсменів з різних областей України.

Жовківська районна організація запрошує всіх бажаючих займатися карате, удосконалювати свої можливості, зміцнювати організм та докластися до підняття спортивного іміджу Жовківського району.

Довідки за телефоном:

0977681544.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.