Головна Спорт Напружена боротьба юних шахістів з Жовківщини

Напружена боротьба юних шахістів з Жовківщини

191
0

Для шахістів ШК “Дракон” було потрійне свято. Вознесіння Господнє дарувало гарний настрій, День вишиванки говорив про нашу красу та патріотизм, а третє — I чемпіонат ШК “Дракон”, який тримав у напрузі та нетерпінні юних шахістів. Хто ж стане першим? У турнірі взяли участь 23 шахісти в трьох категоріях (2008-2009 рр. народження, 2010-2011рр. народження, 2013-го і молодші).

Зі святковими словами привітань до учасників звернулася завідувач Народного дому Куликова Ірина Кожушко, відтак суддя змагань Ростислав Калиновський запросив учасників за шахові столи.

Боротьба була напруженою, іноді несправедливою до учасників, були перші розчарування-сльози, однак перемогли сильніші та стійкіші. В категорії 2013 років і молодші — I місце за Ромчиком Кічалом, II — посіла Соломійка Хамхіль, III — Данилко Цибуляк. У категорії 2010-2011 років народження перемогу святкував Ілля Звір, другу сходинку посів Максим Пилипець, третю -— Матвій Устяк. У категорії 2008-2009 років народження найсильнішою була Анастасія Фрис, другим став Богдан Славич, третім — Назарій Рутковський.

Наприкінці змагань відбулась остання партія — між Іллею Звіром та — Анастасією Фрис за звання абсолютного чемпіона клубу та власника Сертифіката на поїздку Україною на суму 2000 грн. Каїсса була прихильною до першого! Кажуть: “Багато слави — переможцям, і не менше — учасникам”, тому юні подружилися між собою, отримали шахові знання і нагороди, а батьки раділи і пишалися своїми дітьми. Велике спасибі Галі Лев за ентузіазм, бажання і підтримку в проведенні шахового турніру. До нових зустрічей!

Петро ЛЕСИК.