Головна Спорт Нещодавно відбувся дитячий командно-особистий шаховий турнір Кубок “Розточчя”

Нещодавно відбувся дитячий командно-особистий шаховий турнір Кубок “Розточчя”

290
0

Вже стало доброю традицією проводити у Жовківській третій школі шахові змагання усіх рівнів. І це не дивно, бо побутові умови тут сприятливі, та й керівництво закладу радо іде назустріч організаторам цих цікавих спортивних заходів.

Нещодавно тут відбувся черговий, за рахунком дев’ятий, дитячий командно-особистий шаховий турнір Кубок "Розточчя". Організували його і провели сектор молоді і спорту Жовківської РДА (О. Калиновська) та шахово-шашковий клуб "Дебют" (В. Копцюх). Посильну допомогу надали Жовківська міська рада, приватний підприємець Михайло Перетятко та дирекція ринку "Південний".

До Жовкви приїхали юні шахісти зі Львова, Ковеля, Володимира-Волинського, Пустомитів, Червонограда та Рави-Руської. Звісно, участь у змаганнях взяли й господарі.

Упродовж двох днів на шахових дошках тривали напружені поєдинки, в яких визначились переможці як в командному, так і в особистому заліку.

У старшій групі (2002 р. н. і молодші) перемогу святкували шахісти МБДТ м. Ковеля, на другому місці ДЮСШ "Юність" (Жовква), третю сходинку виборола збірна Червонограда-Сихова. Нашу дружину представляли Максим Індруський (Стара Скваря) та жовківці, школярі третьої школи Олег Сабара, Олег Островський та Віталій Палій.

Слід відзначити вихованців директора шахово-шашкового клубу "Дебют" Володимира Копцюха, які добре виступили в особистому змаганні. Це Віталій Палій — 1 місце на 4-й дошці, Максим Індруський — 2-ге на 1-й та Олег Островський — 2-ге на 3-й. Окремої похвали заслуговує Олег Керницький, який став третім на 1-й дошці і виконав норматив 2-го розряду.

Звісно, найприємнішими були хвилини нагородження. Усі переможці і призери відзначені кубками, грамотами та медалями. Ці атрибути неодмінно нагадуватимуть їм про цікаве шахове суперництво у древній Жовкві.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.